Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 14mph WNW
Влажност: 60%
Притисак: 30.21"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

DONALD TRAMP UVEREN: Nema šanse da Ilon Mask kupi Tviter po toj apsurdnoj ceni!

Donald Tramp, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, napisao je na svojoj društvenoj mreži Truth Social da nema šanse da će najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask da kupi Tviter.

“Nema šanse da će Ilon Mask kupiti Tviter po toj absurdnoj ceni, posebno nakon što je otkrio da je kompanija većinski bazirana na botovima i lažnim nalozima”, napisao je Tramp.

Tramp je dodao da ne postoji kazna od milijardu dolara u slučaju odustajanja od kupovine, onda bi Mask davno odustao. Takođe, pohvalio je Truth Social kao znatno bolju mrežu od Tvitera.

Inače, Donald Tramp je suspendovan sa Tvitera, nakon čega je napravio novu društvenu mrežu Truth Social, ali je tek ovog meseca počeo redovno da objavljuje.

Mask je u petak objavio da kupovinu Tvitera stavlja ne čekanje zbog mogućnosti da broj lažnih naloga prevazilazi 5 odsto koliko je ranije rečeno. Mask bi mogao zbog toga da se nađe u problemu jer stručnjaci smatraju da je time prekršio zakone o zabrani manipulacijom tržištem.

Nakon Maskovog tvita o pauziranju procesa kupovine, vrednost deonica Tvitera je počela da pada i tako se produbila razlika u ceni između Maskove ponude i stvarne vrednosti na berzi.

Ovaj tvit je doveo i do spekulacija da se radi o Maskovoj strategiji da se povuče iz dogovora ili u drugom slučaju ponovo otvori pregovore o kupovinu društvene mreže po manjoj ceni.

Inače odgovorni organi u Tviteru su krajem aprila prihvatili Maskovu ponudu za kupovinu ove društvene mreže po ceni od 44 milijarde dolara.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Klix.ba
Foto: Printscreen Twitter @piersmorgan; YouTube Insider News

YOU MAY LIKE