Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 14mph WNW
Влажност: 60%
Притисак: 30.21"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

DONALD TRAMP: Ako imamo 40 milijardi za Ukrajinu, imamo i za školsko obezbeđenje! (VIDEO)

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je na “drastične promene” pristupu problemima sa mentalnim zdravljem i bezbednosne promene u školama u SAD zbog pucnjave u školi u Teksasu u kojoj je poginulo 19 dece i dve nastavnice.

Tramp se pojavio na konvenciji Nacionalnog udruženja vlasnika oružja (NRA) u Hjustonu gde je održao govor.

“Užasno ubistvo 19 nedužne dece i dvoje odraslih nastavnika, sa mnogo teško povređenih, bilo je divlje i varvarsko zverstvo koje šokira savest svakog Amerikanca, tako užasno”, rekao je Tramp na početku, nakon čega je pozvao na minut ćutanja, pre nego što je pročitao spisak žrtava.

Bivši predsednik SAD istakao je kako je potrebno olakšati načine smeštanja nasilnih i mentalno obolelih osoba u odgovarajuće ustanove, preneo je Rojters. Govoreći o unapređenju bezbednosti u školama, Tramp je istakao da bi svaka škola trebalo da ima samo jedan ulaz, jake ograde i detektore metala, kao i da bi u svakoj školi sve vreme trebalo da bude policajac ili naoružano obezbeđenje.

“To nije stvar novca. To je stvar volje. Ako SAD imaju da pošalju Ukrajini 40 milijardi dolara, mi možemo to da uradimo”, poručio je Tramp.

Pozvao je i na ukidanje zona bez oružja u školama i dodao da se na taj način žrtve ostavljaju bez načina za odbranu u slučaju napada.

Tramp je podsetio na staru izreku i rekao da su dobri ljudi sa oružjem jedini način da zaustavite loše ljude sa oružjem.

“Kao što stara izreka kaže, jedini način da zaustavite lošeg momka sa pištoljem je dobar momak sa pištoljem. Postojanje zla je jedan od najboljih razloga za naoružavanje građana koji poštuju zakon”, rekao je Tramp pred okupljenima na konvenciji NRA u Hjustonu.

Tramp je odbacio mogućnost veze između smrtonosnog napada i dostupnosti naoružanja u SAD. On je kritikovao “sada već poznatu paradu ciničnih političara koji pokušavaju da iskoriste suze uplakanih porodica da povećaju sopstvenu moć i oduzmu naša ustavna prava” i “groteskno nastojanje nekih u našem društvu da iskoriste patnju drugih da unaprede svoje ekstremne političke agende”.

“Kada je Džo Bajden okrivio lobi za oružje, govorio je o Amerikancima poput vas. Ova retorika izaziva velike podele i opasna je i, što je najvažnije, pogrešna je i nema mesta u našoj politici”, rekao je Tramp.

U pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Juvalde u Teksasu u utorak ubijeno je 19 učenika i dve nastavnice, a više od desetoro dece je povređeno.

Napadač, osamnaestogodišnji Salvador Ramos je ubijen, a pre napada je pucao u svoju babu i na društvenim mrežama kačio fotografije sa oružjem i naveo šta će se desiti.

Predsednik SAD Džozef Bajden apelovao je na Kongres, u kojem se republikanci već dugo protive donošenju ograničenja za nošenje vatrenog oružja, da se konačno suprotstavi oružanom lobiju i spreči nova stradanja u masovnim pucnjavama.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Printscreen YouTube / FOX 26 Houston

YOU MAY LIKE