Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 84%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
55°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 45°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

DOMINACIJA BALKANSKE KUHINJE: Beograd drugi najbolji grad hrane u Evropi, ispred samo Atina!

Stručnjaci portala “Uswitch.com” napravili su istraživanje koje treba da odgovori na pitanje koja je najbolja evropska prestonica za ljubitelje hrane.

Na osnovu analize koja je obuhvatala restorane u svakom gradu, prosečnu cenu obroka, prosečnu cenu za uličnu hranu, cene u kafićima i barovima, Atina je izabrana kao najbolja.

Atina zauzima prvo mesto na listi najboljih gradova u Evropi kad je hrana u pitanju. Glavni grad Grčke je osvojio 88,47 od mogućih 100 bodova. Beograd je drugi najbolji glavni grad za ljubitelje hrane, osvojio je ukupno 83,06 bodova. Oba grada važe za gradove koji za relativno niske cene pružaju najbolje, i uličnu hranu i hranu u restoranima. Na trećem mestu nalazi se Sofija, prestonica Bugarske.

Od gradova iz regiona treba izdvojiti Bukurešt, koji se nalazi na takođe drugom mestu kao grad u kom je hrana najjeftinija, Sofiju iz Bugarske na trećem, Tiranu na četvrtom mestu, i Zagreb se nalazi na devetom mestu.

Među poslednjim gradovima na ovoj listi se nalaze Kopenhagen, Stokholm, Oslo i Luksemburg. Ovi gradovi su poznati kao gradovi sa vrhunskom gastronomijom, njih na dno liste postavlja isključivo cena po obroku, bilo da se radi o restoranu brze hrane, bilo o restoranu sa Mišlenovim zvezdicama. Prosečna cena po obroku u ovim gradovima u restoranima iznosi oko 70 evra, što je svakako previše.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: B92
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE