Connect with us

sport

ĐOKOVIĆEVI NASLEDNICI STIŽU IZ NOVOG PAZARA: Hamad i Fatma su biseri za koje će čuti ceo svet! (FOTO)

Published

on

Javnost u Srbiji iznenadila je vest da je za novog selektora teniske reprezentacije umesto Nenada Zimonjića izabran Viktor Trociki. Predsednik Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije i član upravnog odbora TSS, Mirčeta Paunović, podržao je takođe ovu odluku.

„Na raspisanom konkursu za novog selektora glasao sam za Viktora jer očukejem od njega još bolje rezultate. Ima podršku svih naših igrača i uvek moramo da stvaramo nove kadrove,kako igrače tako i stručnjake. Siguran sam da će Zimonjić još dosta dati srpskom i svetskom tenisu. Ali isto tako svi smo mi zamenljivi i moramo da radimo na tome da naši naslednici budu uspešniji od nas“, naglasio je Paunović.

Godina 2020. za sobom će ostaviti mnogo neispunjenih planova, ali već se kuju veliki teniski planovi za predstojeću.

„U Novoj 2021 krećemo ofanzivno, prvenstveno sa mladim igračima.. Mi nemamo stalni izvor godišnjeg prihoda iz budžeta kao što je to slučaj sa TS Vojvodine ili TS Beogradom. Još imamo veliki problem da su našim sponzorima iz Zapadne Srbije neke beogradske firme preuzele poslove ali nažalost nisu zainteresovane za finansiranje TSŠiZS“, rekao je Paunović.

Ističe da je Novak Đoković večita inspiracija svim mladim teniserima i dokaz da se trud i naporni treninzi isplate i poručuje da ima ko da ga nasledi.

„Nole će još dugo da igra.Od oca Srđana i majke Dijane nasledio je sportski duh i fizičke predispozicije,a svojim radom ih doveo do savršenstva tako da će on još pehara da podiže. Budućnost srpskog tenisa nam dolazi iz Zapadne Srbije, grada Novog Pazara.To su Hamad Međedović i Fatma Idrizović, prava dva bisera. Sada u Srbiji radi „Tipsarević Akademija“ sa vrhunskim takmičarskim programom,pa naši igrači ne moraju više da putuju van granica“, rekao je Paunović.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement