Connect with us

aktuelno

ĐOKOVIĆ ZAPALIO PLANETU: Sportisti i javne ličnosti iz celog sveta digle glas za srpskog asa! (FOTO)

Published

on

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u pritvoru u Melburnu, gde u migrantskom hotelu čeka odluku suda povodom žalbe na ukidanje vize koja mu je prvobitno bila izdata.

Novak je krenuo put Australije uz poruku da je dobio medicinsko izuzeće, ali ga je na aerodromu dočekao pakao i više od sedam sati zatvaranja i ispitivanja, pre nego što mu je ukinuta viza i doneta odluka o proterivanju.

Političari su zauzeli jedinstven font i poništili odluke medicinske komisije, a tim srpskog tenisera je uložio žalbu i čeka se odluka najkasnije u ponedeljak.

Do tada srpskom teniseru stiže sve veća podrška iz celog sveta.

U odbranu najboljeg tenisera sveta stao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, inače po profesiji advokat.

“Mogu da komentarišem samo na osnovu onoga što sam saznao iz medija. Moja procena je ako je Novaku Đokoviću, kojeg lično poznajem, dato izuzeće od strane australijskih službi, onda je potpuno apsurdno da sada žele da ga proteraju. To mi je nekorektno“, istakao je Čeferin.

Marin Čilić, nekadašnji osvajač US Opena, osvrnuo se na lošu sliku koja o tenisu ide u svet zbog situacije sa Đokovićem.

“Neverovatan je način na koji se ophode, pogotovo prema Novaku. On je došao ovde, a priča i dalje traje. Žao mi ga je, nadam se da će se uskoro sve razrešiti”, dodao je Čilić.

Vasek Pospišil pružio je podršku Novaku Đokoviću, ponosnom Srbinu i svom bratu, kako je rekao, i čestitao mu praznik.

Oglasio se i kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos koji je postpupanje prema Đokoviću okarakterisao kao loše.

Iako ga je često provocirao i kritikovao, Kirjos ovoga puta nije imao dilemu oko situacije koja se trenutno dešava u Melburnu.

“Pogledajte, stvarno verujem da treba da se uradi nešto. Vakcinisao sam se, zbog zdravlja sebe i moje majke, ali način na koji mi trenutno vladamo Novakovom situacijom je loš, jako loš. Pogledajte sve “mimove”, naslove… On je jedan od naših najvećih šampiona, ali na kraju krajeva – čovek je. Postupajte bolje”, rekao je Kirjos.

Uz Đokovića je stao i Amerikanac Džon Izner.

“Ono kroz šta Novak sada prolazi nije u redu. Nema razloga da dobija takav tretman. Pratio je pravila, bilo mu je dopušteno da uđe u Australiju, a sada ga drže zatvorenog protiv svoje volje. Ovo je sramota. #JaSamSaNovakom”, napisao je Izner.

Prethodno su uz Novaka stali Felisijano Lopez, Sergej Sathovski i Tenis Sandgren.

Pored tenisera, oglasile su se i mnoge javne ličnosti i novinari kako iz Australije, tako i sa Zapada.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube / Australian Open TV

Advertisement