Chicago, IL
54°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 8mph S
Humidity: 53%
Pressure: 30.09"Hg
UV index: 4
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
54°F
55°F
54°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
68°F / 41°F
46°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

ĐOKOVIĆ DOSLEDAN SEBI: Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem!

Novak Đoković je nakon osvajanja Vimbldona na konferenciji za novinare otkrio da bi mogao da proredi svoj raspored, odnosno da će smanjiti broj turnira na kojima će igrati. Govorio je i o Ju-Es openu, na kojem po važećim zakonima ne može da nastupa jer stranci koji nisu vakcinisani protiv korona virusa ne mogu da uđu u SAD.

“Da budem iskren, sumnjam da ću ići juriti bodove. Kako sam danas razumeo mog agenta, osvajanje Grand Slama je dovoljno za ATP finale ako ste u topu 20. Sa do sada osvojenim bodovima verujem da ću biti u prvih 20. Pretpostavljam da imam dobre šanse da sam već na ATP finalu. Zaista se neću opterećivati igranjem turnira da osvajam bodove”, rekao je Đoković pa dodao:

Ne osećam nikakav pritisak niti potrebu da igram po određenom rasporedu. Stvari su se promenile za mene u poslednjih nekoliko godina. Postigao sam rekord da sam uvek broj 1 po broju nedelja, za koje sam radio ceo moj život. Sada je to gotovo, dajem prioritet grend slemovima i velikim turnirima i mestima gde želim da igram i gde se osećam dobro.”

“Nisam još pričao o rasporedu sa Goranom. Moramo da sačekamo vesti iz Amerike, da li će biti ili ne, zavisi od toga. Može da se desi da to budu Lejver kup i Dejvis kup, volim da igram za svoju zemlju. Trudiću se da budem deo toga. To su veliki turniri koji su mi sada na pameti”, rekao je Đoković i zaključio:

„Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem, tako da bi dobra vest za mene mogla biti da ukinu uslov vakcinacije za ulazak u SAD ili, ako je moguće, da dobijem izuzeće. Ne znam, ne “Ne mislim da je izuzeće realno. Nemam mnogo odgovora na to. Pitanje je samo da li će na vreme ukinuti obaveznu vakcinaciju ili ne, da bih mogao da uđem u SAD.”

Izvor: Indeks.hr Foto: Wikimedia Commons

YOU MAY LIKE