Connect with us

aktuelno

DOKLE VIŠE? Hrvatska deca pobedila srpsku, a onda ih trener terao da slave sa “Za dom spremni”! (VIDEO)

Published

on

Trener kluba “Poljičanin” huškao je mališane da uzvikuju ustaški poklič, a predsednik kluba na pitanja hrvatskih medija zašto to rade izjavio: “Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi”

Skandal u Barseloni! Po osvajanju turnira za dečake uzrasta od 10 do 13 godina, mladi hrvatski fudbaleri uzvikivali ustaški poklič!

Vođeni starijim sedim čovekom (verovatno trenerom), dečaci su uzvikivali: “Za dom spremni”!

Sve to dogodilo se posle pobede u finalu turnira nad predstavnikom Srbije, Akademijom Duljaj.

Na snimku, koji je na društvene mreže podelio poslanik SDP-a Peđa Grbin, jasno se vidi i čuje čovek koji viče: “Za dom”, da bi deca iz petnih žila nastavila parolu: “Spremni”!

Predsednik tog kluba Nikola Mužinić je za Index.hr na većinu pitanja odgovorio istom rečenicom: “Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi”.

Hrvatski mediji su preneli ovu vest otkrivši da se radi o klubu Poljičanin iz naselja Srinjina, između Omiša i Splita.

Predsednik tog kluba Nikola Mužinić je za Index.hr na većinu pitanja odgovorio istom rečenicom:

“Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi”.

Tako je odgovorio i na pitanje ko je čovek koji podriva dečake da viču ustaški poklič.U jednom trenutku Mužinić je promenio ploču i rekao:

“Odigrali smo finale protiv srpske dece. Deca su se međusobno družila. Srpska deca su nosila hrvatsku zastavu, a naša deca srpsku”.

Međutim, na kraju, upitan šta mu to znači “Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi”, predsednik Poljičanina je samo ponovio istu rečenicu.

Izvor: Kurir

Advertisement