Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 15mph S
Humidity: 32%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
54°F
50°F
46°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
57°F / 41°F
46°F / 34°F
37°F / 25°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

DOBRA VEST IZ VAŠINGTONA: Američki kongresmeni, njih 16, objavili pismo podrške Srbiji

Ukupno 16 američkih kongresmena objavilo je pismo podrške Srbiji u kojem se insistira na unapređenju odnosa SAD i naše zemlje. Među potpisnicima su članovi Spoljnopolitičkog, Obaveštajnog i Vojnog komiteta, kao i Srpskog kokusa, a što je još značajnije iz različitih stranaka – demokrata i republikanaca.

“Ovaj dokument je rezultat rada naše diplomatije, saradnje i dobrih veza predsednika Aleksandra Vučića, ministra diplomatije Nikole Selakovića i ambasadora naše zemlje u SAD Marka Đurića koji je pojedinačno razgovarao sa svakim od potpisnika”, prenose Večernje novosti, pa dodaju:

“Naša zemlja nije posegla za konsultantskim agencijama, koje albanska strana koristi godinama. Ipak, i pored tog vida lobiranja, Priština se nedavno hvalila pismom podrše kongresmena, ali ga je potpisalo tek sedmoro”.

U njemu su pozvali predsednika Džoa Bajdena i državnog sekretara Entonija Blinkena da udvostruče usredsređenost SAD na rešavanje tenzija između Beograda i Prištine, a imajući u vidu neproporcionalnu jačinu oružanih snaga Srbije. Takođe, zatražili su od američke administracije da tzv. Kosovo dobije pravičan tretman i priznanje kao nezavisna država, žaleći se da Beograd još nije priznao nezavisnost.

Vučić i Đurić su tada najavili da Srbija ima snažniju podršku na Kapitol hilu.

KOPREDSEDAVAJUĆI SRPSKIM KOKUSOM: Klaudija Tinej

Pismo podrške su potpisali Klaudija Tinej i Emanuel Klaver, koji su koopresedavajući Srpskim kokusom, Brajan Ficpatrik i Greb Stjub, Ted Liju, Bred Šnajder – članovi Spoljnopolitičkog komiteta, Gas Bilirakis, Dejvid MekKinli i Bil Džonson, Frenk Mirvan – članovi Srpskog kokusa, Erik Svoulvil i Bred Vinstrap iz Obaveštajnog komiteta, Dejvid Ciclin i Den Majzer iz Spoljnopolitičkog komiteta, Majk Tarner i Mark Visij – Vojni komitet.

Tekst: Večernje novosti Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE