Chicago
64°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 88%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

DIRLJIVA LJUBAV MUŽA PREMA ŽENI: Božo prevrnuo nebo i zemlju da nađe lek za svoju Radu i uspeo!

Kada ga zadesi bolest, oboleli ali i njegovi najbliži ne biraju način da pronađu lek, kako bi umanjili bolove i spasili život. Tako je Božo Luković iz Ivanjice učinio sve kako bi pomogao svojoj supruzi Radi koja već godinama boluje od Parkinsove bolesti. Lek je pronalazi u evropskim zemljama i sve je bilo u redu, do poslednje isporuke kad lekovi za njegovu bolesnu ženu već danima stoje na carini. 

– Ona već 12 godina boluje od Parkinsonove bolesti i neurolog iz Beograda joj je prepisao lek Nakom koji joj mnogo pomaže i ublažuje simptome. Taj lek ne mogu da nađem u Srbiji. Sve vreme se dovijamo da ga nabavimo, prvo su mi ljudi dostavljali iz Nemačke i Francuske a već četiri godine nam stiže iz Slovenije. Sve je bilo u redu do 15. juna kada su nam lekovi ostali zarobljeni u Beogradu na Carini. Možda kršimo pravila, ali život i zdravlje je u pitanju, jer mi supruga bez tog leka samo leži, trpi bolove a ne može ni da zine kako bi pojela nešto”, kazao je Božo. 

On dodaje da bi iskreno zamolio zaposlene u Carini da obrate pažnju na njega i veliki probolem kroz koji prolazi, kao i da je siguran da bi i oni za one koje vole učinili sve da ih spasu. 

– Nadam se samo da će me razumeti i dozvoliti da podignem lekove za suprugu. Ona je bez lekova jako loše i plašim se najgoreg, iskren je Božo. 

Parkinsonova bolest je bolest poremećaja pokreta, nazvana po lekaru iz Londona Jamesu Parkinsonu, koji je 1817. godine prvi opisao simptome bolesti. Tri su glavna simptoma Parkinsonove bolesti: tremor( drhtanje), rigor ( ukočenost mišića ruku, nogu i vrata) i usporenje pokreta. Često je prisutna depresija, smetnje sna, mokrenja i stolice.

PROČITAJTE VIŠE:

BORBA HUMANOG SESTRINSTVA MANASTIRA SVETE PETKE: Preti im otimanje izvora vode od kog zavise desetine nemoćnih i bolesnih! (VIDEO)

NADA U SUZAMA PRIMILA BORAČKE SPOMENICE: Pre 24 godine živote njenih sinova okončala je NATO agresija! (FOTO)

MARKO JE PONOS SRBIJE: Fudbalski trener nakon titule svetskog šampiona osvojio i Ligu nacija sa američkom reprezentacijom! (FOTO)

Izvor: RINA
llustracija: RINA

YOU MAY LIKE