Chicago, IL
46°
Clear
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 9mph S
Humidity: 60%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
45°F
45°F
41°F
41°F
41°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

DIREKTOR FBI: Uzrok kovida incident u kineskoj laboratoriji! KINA ODGOVORILA: Držite se nauke, ne politike!

Direktor FBI Kristofer Vrej je u utorak rekao da je ta agencija procenila da je pandemiju koronavirusa verovatno izazvao incident u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu.

„FBI već neko vreme procenjuje da je izvor pandemije najverovatnije potencijalni laboratorijski incident u Vuhanu“, rekao je Vrej za Fox Njuz.

Njegova izjava je usledila posle nedeljnog izveštaja Vol strit džurnala prema kojem je američko Ministarstvo energetike s malom pouzdanošću procenilo da je pandemija nastala nenamernim curenjem virusa iz kineske laboratorije.

Deo agencija smatra da je pandemija naverovatnije rezultat prirodnog prenosa sa životinje na čoveka, a neke su neodlučne, objavio je Džurnal.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je u ponedeljak da američka vlada nema konačan zaključak i konsenzus o poreklu pandemije.

PROČITAJTE VIŠE:

Vrej je rekao da ne može da kaže mnogo detalja o proceni agencije jer su to poverljive informacije.

On je optužio kinesku vladu da „čini sve što može kako bi pokušala da spreči i pomuti“ napore Sjedinjenih Država i drugih zemalja da saznaju više o poreklu pandemije.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova se pozvalo na izveštaje Svetske zdravstvene organizacije i Kine, koji su ukazivali na prirodno poreklo pandemije, a ne na curenje iz laboratorije.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning je, na današnjoj konferenciji, izjavila da se Kina “snažno suprotstavlja svim pokušajima političkih manipulacija” pod maskom traženja porekla virusa korona.

“Tražimo da SAD poštuju nauku i činjenice i prestanu sa politizacijom pitanja porekla virusa korona,” rekla je Mao Ning.

POVEZANE TEME:

BESMISLENA PRAVILA: Svaki drugi Amerikanac lagao o kovid statusu i kršio mere protiv korone!

BELA KUĆA STREPI OD KINE: Svim zaposlenima u vladi dat rok da izbrišu popularnu aplikaciju!

ŠEF CIA TVRDI: Si Đinping naredio vojsci da bude spremna za invaziju na Tajvan!

Izvor: Mediji
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE