Connect with us

Srbija

DEVOJČICA, A VEĆ ČOVEK: Sedmogodišnja Kraljevčanka održala lekciju iz humanosti!

Published

on

Lekciju iz humanosti svi bi mogli da nauče od sedmogodišnje Kraljevčanke Mile Stanković. Celokupnu zaradu od prodaje novodišnjih čestitiki koje je sama pravila, poklonila je devojčici sa smetnjama u razvoju koja sa majkom živi u teškim uslovima.

Svakog dana pre i posle škole, Milica Kačarević sa ćerkom Marijom prepešači tri i po kilomtera od autobuske stanice na magistralnom putu do kuće u Vitkovcu u kojoj same žive. U njoj – samo jedna soba uslovna za život, a kupatila nema.

Uskoro će biti bolje, jer su se humani ljudi javili da olakašaju život trinaestogodišnjoj devojčici sa smetnjama u razvoju i njenoj majci.

“Mnogi su se javili i odazvali, ali najviše me je iznenadila devojčica od sedam godina, Mila”, kaže Milica.

Humanost Mile Stanković probudila se posle gledanja priloga o jednogodišnjem Oliveru Pal Gajodiju kome je trebao novac za lečenje retke i teške bolesti.

“I onda sam skupljala pare za njega i u međuvremenu su sakupljene. Tada je čika Nikola rekao da skupimo za Mariju”, priča Mila.

PROČITAJTE JOŠ:

NIJE LAKO ALI VREDI: Prodali su sve u Dubaiju da bi se doselili na Zlatibor!

IZ KARANTINA DO ZVEZDA: Ana i Marko zbog korone ostali zarobljeni na Malti, u sobi snimili pesme koje su postale svetski hit!

POPULARNA GLUMICA NAPUSTILA SAD: Nisam se pokajala zbog povratka u Srbiju!

Mama male humanitarke Andrijana Stanković kaže da je Mila prvo pokušavala da prodaje igračke, međutim svu decu koju je pitala, niko nije hteo da joj pomogne.

“I onda je došla na ideju da prodaje čestitke od vrata do vrata, išla je od kuće do kuće. Neko joj je davao pare, neko nije ali uglavnom ona je bila uporna i skupila je. Jedno veče ja sam joj rekla – uzmi svoj novac kupi sebi bombone, a ona je rekla: Mama ja sam te pare skupila i ne diram taj novac, daj mi ti za moje bombone”, priča Andrijana.

Još više od šest i po hiljada dinara, Mariji i Milici znači novo poznanstvo.

“Došla je i da se igra. Ona je toliko donela mojoj ćerki i paketiće i toliko je humano jedno dete da stvarno nemam reči”, ističe Milica Kačarević.

Iako je tek đak prvak, Mila već sanja ozbiljne snove o lepšoj budućnosti.

“Da sam milionerka, ja bih svoj deci pomogla”, poručuje Mila Stanković iz Kraljeva.

Izvor: RTS
Foto: Printscreen RTS Video

Advertisement