Connect with us

intervju

DESANKA JE NOVA AMERIČKA POP-ZVEZDA: Ima milione pregleda i ponosi se srpskim poreklom! (VIDEO)

Published

on

Desanka Julia Ilić, poznatija samo kao DESANKA, nova je zvezda američke pop scene. Za samo godinu dana pevačica srpskog porekla stekla je desetine hiljada pratilaca na društvenim mrežama i imala milione pregleda na TikToku, koji se proteklih godina pokazao kao najbolji reper kada su u pitanju nove, mlade zvezde. Ovih dana se očekuje izlazak njenog novog singla “Fight Like A Girl”, što je bio povod da porazgovaramo sa Desankom o njenoj karijeri i planovima.

Zdravo, Desanka! Imate tako lepo ime…Pretpostavljam da vuče poreklo iz porodičnih korena, od neke bake ili prabake?

-Zdravo! Verujem da sam zapravo prva Desanka u mojoj porodici. Ali znam da je to staro srpsko ime, pa pretpostavljam da su moji roditelji imali to na umu kada su mi ga dali.

PONOSNA NA SVOJE POREKLO: Desanka Julia Ilić

Recite nam više o vašoj porodičnoj istoriji, o tome kako je vaš otac došao u SAD…

-Deo moje porodice sa očeve strane je iz Beograda. I danas tamo imam brojnu familiju i nadam se da ću je uskoro posetiti! Baka i deda doveli su mog tatu i njihovu porodicu u Hamilton, Ontario, gradić pored Toronta. Kada je moj otac Milisav ilić postao punoletan, postao je profesionalni muzičar i na kraju se preselio u Kaliforniju, gde sam i ja rođena. Inače, tata je svirao u nekoliko bendova, uključujući White Frost i Foreign Xchange. Radio je mnogo turneja, čak je i gostovao u emisiji kod Natalie Cole…

Koliko znate o srpskoj istoriji, poznatim Srbo-Amerikancima; Nikoli Tesli, Mihailu Pupinu…?

-Upoznata sam sa srpskom istorijom, ali ne onoliko koliko bih trebao. Ali počela sam da čitam i obrazujem se, jer me to zanima. Čovek mora da zna o svom poreklu ako želi da bude kompletan.

Da li ste ponosni na svoje srpsko nasleđe i koliko vam je to važno?

-Ponosna sam, naravno, ali ne vidim da je dovoljno predstavljeno u medijima. To će biti moj zadatak, kada postanem velika zvezda… Da ljude širom sveta upoznam sa svim onim lepim i dobrim što dolazi iz Srbije.

Da li u svom rečniku imate neke srpske reči?

-Nažalost, ne govorim srpski, ali to je na mom spisku (bucket-list) za budućnost!

Recite nam nešto o vašim počecima, kada ste počeli da pevate…?

-Počela sam da pevam i bavim se muzičkom i pozorištem sa 7 godina. U srednjoj školi i na fakultetu sam učila da pevam operu, a sada sam prešla na komercijalnije stvari, na pop muziku.

Vi ste devojka sa više talenata, ne samo za pevanje, već i za manekenstvo, glumu… Takođe ste i magistrirali muzički biznis…

-Sve je to istina! Pored toga što pevam, ja se bavim i glumom, manekenstvom, ali i biznisom. Magistrirala sam muzički biznis na Berklee College of Music. Takođe, vodim firmu za muzički marketing i odnose s javnošću, a radim i kao producent za start-up kompanije.

Koja je poruka vaše pesme „Fight Like A Girl“, zvuči kao himna tinejdžerki?

-Napisao sam „Fight Like A Girl“ kako bih podsetila žene i devojke da su moćne, snažne, vredne pažnje i da ih niko ne može srušiti.

PORUKA ŽENAMA I DEVOJKAMA: Krajem meseca očekuje se izlazak novog Desankinog singla, pesme “Fight Like A Girl”

Vaša karijera se razvija velikom brzinom, sa milionima pregleda na Tik Toku, hiljadama pratilaca na Instagramu… Koji je sledeći korak?

-Idem napred, želim da nastavim da se bavim svime što volim. Pored ostalog, nadam da ću biti javna ličnost na koju se mladi ljudi u Srbiji mogu ugledati i kojom se moja zemlja može ponositi.

Koji su vaši ciljevi, u karijeri i u životu?

-Želim da nastavim da radim ono što volim sa strašću, bilo da se radi o biznisu, muzici, glumi, pravljenju kompanija itd. Sve dok volim to što radim i osećam se ispunjeno, dobro je. I biće dobro kuda god me odvede!

Koja bi bila vaša poruka za Srbe u SAD-u i širom sveta?

-Ponosna sam što sam Srpkinja i zahvalna što mogu da predstavljam srpsku zajednicu u svom radu.

Razgovarao: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

Advertisement