Connect with us

događaji

DELA, A NE REČI: Dragoljubu izgorela kuća, komšije mu sagradile novi dom!

Published

on

Dragoljubu Simiću sa Voždovca je početkom ove godine izgorela kuća u požaru, nakon čega su se njegove komšije samoorganizovale da mu sagrade novi krov nad glavom.

Tokom prethodnih meseci oni su sakupljali novčana sredstva, ali i druge donacije poput nameštaja i bele tehnike kako bi svom prijatelju omogućili finkcionalan prostor za život. Na gradilištu su, kako kažu, umeli da provedu po ceo dan, a danas su mu uručili i ključeve novog doma.

“SRCEM ZA KOMŠIJU”: Organizacija kojima je mnogim vratila nadu u život

„To je ono što smo obećali i prvog dana i što nam je bio cilj, da mu obezbedimo taj krov nad glavom. Mi smo u tome i uspeli i danonoćno smo radili, pa tako imamo primer oca koji ne ode da vozi kamion i koji stavi komšijski osmeh ispred sopstvenog interesa i svog deteta. Dolazio je ovde da skućimo čoveka. Imamo primer i dečka sa Harvarda koji je ovde isto danonoćno radio, umesto da ide da se bavi svojom strukom i on je dao svoje srce. Ne bih nikog posebno izdvajao, ogroman broj ljudi je učestvovao u ovome. Svi su nas podržavali od komšija i donosili su kako je ko šta imao – od džakova cementa do hrane. Ovo je bila klasična komšijska organizacija što se tiče cele priče“, rekao je Nenad Černoš, iz organizacije „Srcem za komšiju“.

Izvor: N1 Foto: Printscreen / N1

Advertisement