Chicago
27°
Clear
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 16°F
Wind: 16mph NW
Humidity: 52%
Pressure: 30.28"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 14:31

By admin

DELA, A NE REČI: Dragoljubu izgorela kuća, komšije mu sagradile novi dom!

Dragoljubu Simiću sa Voždovca je početkom ove godine izgorela kuća u požaru, nakon čega su se njegove komšije samoorganizovale da mu sagrade novi krov nad glavom.

Tokom prethodnih meseci oni su sakupljali novčana sredstva, ali i druge donacije poput nameštaja i bele tehnike kako bi svom prijatelju omogućili finkcionalan prostor za život. Na gradilištu su, kako kažu, umeli da provedu po ceo dan, a danas su mu uručili i ključeve novog doma.

“SRCEM ZA KOMŠIJU”: Organizacija kojima je mnogim vratila nadu u život

„To je ono što smo obećali i prvog dana i što nam je bio cilj, da mu obezbedimo taj krov nad glavom. Mi smo u tome i uspeli i danonoćno smo radili, pa tako imamo primer oca koji ne ode da vozi kamion i koji stavi komšijski osmeh ispred sopstvenog interesa i svog deteta. Dolazio je ovde da skućimo čoveka. Imamo primer i dečka sa Harvarda koji je ovde isto danonoćno radio, umesto da ide da se bavi svojom strukom i on je dao svoje srce. Ne bih nikog posebno izdvajao, ogroman broj ljudi je učestvovao u ovome. Svi su nas podržavali od komšija i donosili su kako je ko šta imao – od džakova cementa do hrane. Ovo je bila klasična komšijska organizacija što se tiče cele priče“, rekao je Nenad Černoš, iz organizacije „Srcem za komšiju“.

Izvor: N1 Foto: Printscreen / N1

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)