Connect with us

Amerika

DEKA (80) OSVETNIK UPUCAO RAZBOJNIKA: Dvojica ga napala na parkingu, jedan se bori za život!

Published

on

Neimenovani 80-godišnjak sa Floride, uspeo je da se odbrani od dva razbojnika koja su pokušala da mu ukradu kola. Deka je uhvatio napadače nespremne jer je bio legalno naoružan, a pištolj mu se nalazio na skrivenom mestu do kojeg je lako i brzo mogao da posegne.

Broj Amerikanaca koji odlučuju da iskoriste svoja prava grantovana Drugim amandmanom i naoružaju se. Poslednjih godina, verovatnoća napada od strane prevaranata na ljude koji pakuju stvari u svoja vozila je u konstantom porastu. Međutim, kako je sve više građana naoružano, povećava se i šansa da kriminalci budu ubijeni u pokušaju.

Ranije ovog meseca, par iz Detroita je upotrebio oružje kako bi se zaštitio od uljeza koji su napali njihov dom, a jedan od osumnjičenih završio je mrtav.

Takođe ovog meseca, vlasnik kuće iz Luizijane upucao je svu četvoricu naoružanih muškaraca koji su upali u njegovu kuću – dvojicu od njih smrtno.

U novembru se jedan provalnik skrivao u ormaru vlasnika kuće u Arkansasu i agresivno je krenuo prema njemu kada je uočen, što je rezultiralo time da ga je vlasnik upucao u nogu.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKI USPEH “ZASTAVA ORUŽJA”: Srpski kalašnjikov broj 1 u Americi, stručnjaci ga proglasili “savršenim”! (VIDEO)

GASTARBAJTERSKI ROMAN OSVOJIO AUSTRIJU: Sandrina topla priča o deci imigranata na listi najboljih!

SRBIN PIŠE ISTORIJU ČIKAGA: Došao sa Kosova kao dete, a sad je vlasnik čuvenog lokala u kome su filmove snimali Tom Kruz i Liz Tejlor (VIDEO)

ŠTA SE DOGODILO

Istražitelji su rekli da je 80-godišnji muškarac iz Pensakole na Floridi izašao kako bi zaključao automobil, nešto posle 23 sata u utorak veče, kada su mu se dva muškarca približila i zatražila da im preda ključeve od vozila, prenose američki mediji.

Jedan od osumnjičenih potegao je pištolj, međutim, ispostavilo se da je ‘stari vuk’ izašao pripremljen. Policija je navela da je deka zgrabio svoje skriveno oružje – za koje ima dozvolu – i otvorio vatru, prenosi WEAR-TV.

Kako je ranije preneo VКRG, oba osumnjičena su pobegla, ali je jedan od njih do svoje kuće došao sa prostrelnom ranom na grudima. Osumnjičeni ima 15 godina, ustreljen je blizu srca i nalazi se u kritičnom stanju. Drugi osumnjičeni je i dalje u bekstvu.

ŠTA ĆE BITI SA DEKOM

Deka je iz incidenta izašao nepovređen, a prema dosadašnjim dokazima, osumnjičeni nisu stigli ni da zapucaju iz svog oružja.

Policija je saopštila da se ne planira podizanje bilo kakvih optužbi protiv žrtve “jer je to slučaj samoodbrane”.

Izvor: The Blaze
Foto: Pixabay

Advertisement