Connect with us

Istorija

DEJAN RISTIĆ – ISTINA O BOJU NA KOSOVU: Ko je bio heroj, ko izdajnik, zašto su Turci izmislili Obilića i ko je zaista ubio Murata? (VIDEO)

Published

on

Da li je istorija zaista Alajbegova slama koju svako uzima, prekraja i koristi kako njemu odgovara pitali smo čoveka koji se specijalizovao za razbijanje istorijskih zabluda i mitova, kako srpskih, tako i svetskih, cenjenim istoričarem Dejanom Ristićem.

Nakon prvog dela, u kome se bavio vladavinom prve srpske dinastije Nemanjića, u drugom delu ekskluzivnog intervjua koji je dao uredniku Serbian Times i Serbian News Antoniju Kovačeviću tema je bila Kosovski boj, period koji mu je prethodio i ono što je usledilo posle njega.

Šta je istorijska istina, a šta guslarska mašta u pričama o izdaji Vuka Brankovića, kašnjenju Marka Kraljevića i njegovoj pogibiji, zavetu cara Lazara

Ko je zaista ubio cara Murata i zašto su Turci izmislili nepostojećeg junaka Miloša Obilića i čitavu priču o čuvenoj prevari koja je prethodila ubistvu sultana, i još mnogo toga što niste imali prilike da čitate u knjigama istorije, saznajte iz razgovora na Youtube kanalu Serbian News USA.

Uživajte!

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža zapratite (SUBSCRIBE) Serbian News USA na ovom LINKU! Dobrodošli, dobri ljudi!

Advertisement