Connect with us

Srbija

DEDA LUKE DONČIĆA ŽIVI NA KOSOVU: “Srce mi je puno što je neko naš iz sirotinje krenuo put slave. Jedina mi je muka za koga da navijam”

Published

on

Pre 40 godina, Lukin deda Srbobran se iz rodnog sela Biča odselio za Sloveniju. Tako danas mlada NBA zvezda na Kosovu i Metohiji ima rođake, verne navijače

Jedan od najboljih svetskih košarkaša Luka Dončić ne prestaje da postavlja rekorde i oduševljava svet, jer redovno na utakmici ubacuje i više od 40 koševa. Ipak, malo je poznato da mladi Slovenac poreklo vodi sa Kosova. Kolege iz Kosovo onlajna posetile su selo Biča kod Kline gde su pronašle njegove rođake.

Koš u dvorištu Stojana Dončića seća na dane kada je prve finte isprobavao sa rođenim bratom Srbobranom. Pre 40 godina, Lukin deda Srbobran se iz rodnog sela Biča odselio za Sloveniju. Tako danas mlada NBA zvezda na Kosovu i Metohiji ima rođake, verne navijače.

Meni je puno srce i svih nas rođaka, što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave i obiđe ceo svet, da ga ceo svet zna.

„Meni je puno srce i svih nas rođaka, što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave i obiđe ceo svet, da ga ceo svet zna. Verujte mi svi me pitaju šta mi je Luka. Ja sam sada zbog njega postao popularan“, priča Stojan Dončić, deda Luke Dončića.

Osim popularnosti koju mu je Luka doneo, deda Stojan počeo je da analizira i košarkaške partije.

STOJAN PONOSAN NA UNUKA LUKU: Jedino ne zna koga da bodri u susretu Srbije i Slovenije

„Naši treneri nisu primetili da je on posebno inteligentan za košarku. Nisu bili zainteresovani. Slovenci su to brzo videli. Hoću da kažem da Luka nije prvi slučaj. Mi imamo puno sportista koje niko nije prepoznao i nisu našli sebe u Srbiji“, objašnjava Stojan.

Za Stojana su najteži momenti utakmice Srbija – Slovenija, jer se dvoumi za koga da navija.

Naši treneri nisu primetili da je on posebno inteligentan za košarku. Nisu bili zainteresovani. Slovenci su to brzo videli… Mi imamo puno sportista koje niko nije prepoznao i nisu našli sebe u Srbiji

„To je kao kada bi nekog pitali koju ruku da mu otkinete, levu ili desnu. Ne bih voleo nijednu. Teško mi je da protiv naše zemlje igra i da naša zemlja dobija poraz od njega. To je neobjašnjivo, ali dete je sportista, plaćen i radi za novac i to je borba za život. Nije mi svejedno i često i ne želim da gledam“, otkriva deda-stric slavnog košarkaša.

Ne zna da li će Luka posetiti Kosmet, ali i ovako izdaleka, deda Stojan ostaje najverniji obožavalac svog unuka.

IYVOR: RTS FOTO: Printscreen/RTS

Advertisement