Connect with us

Srbija

DECA HEROJI: Milica (8) i Marica (7) pešače do škole četiri sata iako je jedna izgubila sluh, a druga imala tešku operaciju srca

Published

on

Priboj Da bi stigle do škole u Sastavcima, osmogodišnja Milica i njena godinu dana mlađa sestra Marica Bojović, svakodnevno od sela Radnovići do škole prepešače, u oba pravca gotovo četiri sata.

Da muka porodice Bojović bude veća, Milicu uskoro očekuje operacija, jer je pre šest meseci ostala bez sluha, nakon preležanog meningitisa, dok je Marica kao beba operisala srce. Trenutno porodica Bojović u trošnoj kući živi od 22.000 dinara, dečjeg dodatka i socijalne pomoći, a otac Radenko ode često u nadnicu.

“Imamo dvoje teladi i petoro jagnjadi, odem u nadnicu i nekako se snalazimo, ali za njihove posete lekarima treba uvek više od onoga što imamo”, priča Radenko.

Zahvaljujući humanim ljudima, od nedavno je pokrenuta akcija sakupljanja novca za Miličinu operaciju, za renoviranje i opremanje oronule kuće u kojoj žive, kao i za nabavku najosnovnijih potrepština za život u vidu hrane, obuće i odeće.

Ljudi dobre volje koji žele da pomognu Milici i Marici i bar donekle učine srećnijim njihovo detinjstvo novac mogu uplatiti na sledeće račune:

DINARSKI RAČUN: 160600000004956555

DEVIZNI RAČUN: IBAN RS35160600000004956846 ,

SWIFT: DBDBRSBG na ime Radenka Bojovića na koje možete uplaćivati novčana sredstva za pomoć porodici Bojović.

Telefon: 064-82-09-117

Izvor/Foto: RINA

Advertisement