Chicago, IL
39°
Clear
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 10mph NW
Humidity: 72%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
39°F
41°F
43°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 50°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

DAR OD BOGA: Usvojena devojčica rođena pod ruševina zemljotresa u Siriji, dobila ime kakvo zaslužuje!

Sirijsku devojčicu, čija je priča obišla svet nakon što je izvučena iz ruševina u Siriji, usvojio je njen rođak Salah al-Badran. Devojčica se zove Aja. Ovo ime na arapskom ima nekoliko značenja, a neka od njih su “čudo” i “dar od boga”.

Kako piše AP, i kuća njenog rođaka u gradu Janderisu na severozapadu Sirije je uništena u zemljotresu. On i njegova jedanaestočlana porodica uspeli su da pobegnu, ali trenutno žive u šatoru.

„Nakon zemljotresa niko ne može da živi u svojoj kući ili zgradi. Samo deset odsto zgrada ovde je sigurno za život, a u ostalima se ne može živeti“, rekao je on.

PROČITAJTE VIŠE:

Podsetimo, spasioci su Aju u ruševinama višespratnice pronašli u ponedeljak, više od 10 sati nakon zemljotresa, a zatrpana beba bila je još uvek pupčanom vrpcom povezana sa svojom majkom.

Majka, otac i još četvoro dece poginuli su u zemljotresu.

Ajina majka, Abu Hadija je verovatno rodila devojčicu i potom umrla nekoliko sati pre nego što su pronađeni, rekao je doktor Hani Marouf u bolnici Cihan u Afrinu.

„Nazvali smo je Aja, kako bismo prestali da je zovemo novorođenče. Stanje joj se popravlja i nema oštećenja karlice, kako smo u početku mislili“, rekao je Marouf.

POVEZANE TEME:

SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVET: Azerbejdžanac natovario stari auto i sa bratom krenuo za Tursku! (FOTO)

U ZEMLJOTRESU U TURSKOJ STRADAO DEČAK SRPSKOG POREKLA: “Bio je izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo!”

ČUDA SU IPAK MOGUĆA: Brat i sestra spaseni nakon više od 36 sati u ruševinama! (VIDEO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Tanjug / AP

YOU MAY LIKE