Chicago
39°
Partly Cloudy
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 11mph S
Humidity: 58%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 1
WedThuFri
50/39°F
41/34°F
41/36°F

Published 1 year ago

By admin

ĐACI POLOŽILI ISPIT HUMANOSTI: Poklonom za 8. mart usrećili učiteljicu i bolesne vršnjake! (FOTO)

Mnogi roditelji, ali i učenici trudili su se da prethodnih dana skupe novac i izaberu što bolji poklon za vaspitačice, učiteljice i profesroke, ali među najorigalnijim svakako su se pokazali učenici I-3 razreda Osnovne škole “Sava Кerković” iz Ljiga. Učiteljica Ana Gošnjić na svom stolu zatekla je uplatnicu, ali ne običnu već onu naslovljenu na Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) na iznos 10.000 dinara.

“Ne postoji srećnija žena danas od mene. Velike ljudske gromade imam u učionici, a još veće ljudske gromade ih odgajaju. Iako su tek prvi razred i tek zakoračili u školske klupe nema sumnje da će to biti ljudi velikog srca”, rekla je učiteljica Ana za RINU povodom ovog jedinstvenog gesta u Srbiji.

Ona dodaje da su roditelji su osluškivali njeni reči i znajući da ne voli materijalne poklone došli na ideju da novac od kog bi kupili poklon daju u humanitarne svrhe i to baš udruženju koje je namenjeno deci koja se bore sa opakom bolešću.

“Upravo u ovom udruženju kažu da do sada nisu imali ovakvu situaciju. Anini prvaci zajedno sa svojim mamama i tatama izabrali su najveći poklon a pre svega položili ispit ljudskosti i humanosti. Bravo deco i roditelji”, kaže ponosna učiteljica.

Naravno, nisu izostale ni ručno pravljene čestitke Aninih “velikih” prvaka koje sus tigle na pravu adresu i izmamile osmeh na lice.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!