Connect with us

Srbija

ĐACI NAPRAVILI “NEVENIN VRT”: Osnovci zasadili i održavaju voćnjak posvećen preminuloj profesorki! (FOTO)

Published

on

Osnovci iz Preljine odavno su dokazali da uz pomoć nastavnika ljubav prema svojoj životnoj sredini pokazuju i na delu. Treću godinu zaredom proširiju svoj voćnjak, a sada su posadili i 15 novih stabala.

“Naš voćnjak od sada je bogatiji za nova stabla šljive, kruške i jabuke. Osim što ćemo imati domaće voće, ovaj vid rekreacije od izuzetne je važnosti kako bi se deca dodatno saživela sa prirodom i shvatili koliko je važno očuvanje životne sredine”, kažu u Osnovnoj školi u Preljini.

Mnogo je voćnjaka u čačanskom kraju, ali ono po čemu se ovaj ističe osim po tome što ga sade učenici, jeste i činjenica da su članovi đačkog parlamenta doneli odluku koja onima koji su upoznati sa situacijom mami uzdah u grudima i suze na oči.

“Voćnjak će od sada nositi ime “Nevenin vrt” u znak sećanja na preminulu profesorku Nevenku Vidojević”, kažu o ovoj obrazovnoj ustanovi.

Posebnu zahvalnost učenici i nastavnici izrazili su Institutu za voćarstvo iz Čačka koji su omogućili ovu akciju i obezbedili sadnice najkvalitetnijih sorti voća.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement