Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.76"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
63°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
64°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

DA LI JE MOGUĆE? Bajden blizu odluke o kandidaturi na izborima 2024, u Filadelfiji mu klicali “joč četiri godine”

Predsedniku Bajdenu su fanovi Demokratske stranke u subotu uveče u Filadelfiji više puta skandirali „još četiri godine“ dok se obraćao publici demokratskih zvaničnika i aktivista okupljenih na velikom partijskom sastanku.

A predsednik je dao još nagoveštaja da će najava reizbora 2024. verovatno doći u bliskoj budućnosti.

„Upravo smo počeli“, rekao je Bajden bučnoj masi koja se okupila u Filadelfiji na zimskom sastanku Demokratskog nacionalnog komiteta. “Nameravam da uradim…više.”

„Dozvolite mi da vam postavim jednostavno pitanje – da li ste sa mnom?“ upitao je predsednik masu. Pitanje je odmah izazvalo klicanje i još jednu rundu skandiranja „Još četiri godine“.

Bajden je mesecima više puta ponavljao da namerava da se kandiduje za drugi mandat u Beloj kući, ali još nije dao bilo kakve formalne najave. U četvrtak se predsednik nasmešio na ceremoniji za odlazećeg šefa kabineta Bele kuće Rona Klajna dok je dugogodišnji Bajdenov pomoćnik rekao: „Radujem se što ću biti na vašoj strani kada se budete kandidovali za predsednika 2024″.

Predsednikov nastup u Filadelfiji dolazi uoči govora o stanju u državi sledeće nedelje. Izvori u predsednikovoj političkoj orbiti rekli su za Foks njuz da bilo kakva najava u vezi sa kampanjom Bajdena 2024. neće doći do obraćanja 7. februara.

Bajdenov put u Filadelfiju usledio je nekoliko sati nakon što je mesečni izveštaj Ministarstva rada pokazao da je nivo nezaposlenosti pao na najniži nivo u više od pola veka.

„Od ovog meseca otvorili smo 12 miliona novih radnih mesta. Stvorili smo više novih radnih mesta za dve godine nego što je to učinio bilo koji predsednik tokom celog svog mandata“, rekao je Bajden.

I ukazujući na svoje zakonodavne pobede u protekle dve godine, Bajden je naglasio da „trčimo prema našem rekordu“.

Izvor: Fox News Foto: Youtube Printscreen

YOU MAY LIKE