Connect with us

aktuelno

DA LI ĆE SRBIJA PRVI PUT SA TRUBOM NA EVROVIZIJU: Marko Marković spreman da Evropi pokaže čari našeg nacionalnog instrumenta (FOTO)

Published

on

Niko nikad nije ostao ravnodušan na note koje stižu od trubača Markovića iz Vladičinog Hana. Svet se divi umetničkim dometima Bobana Markovića a ovih dana je na veliku scenu, još jednom, stupio njegov sin Marko Marković, koji je od oca nasledio muzički dar i prvu trubu, još kao mališan.

Na prvom polufinalu „Beovizije” Marko Marković izborio je mesto u finalu sa pesmom „Kolači” koju su napravili Vladimir Grajić Graja, Marko i Leontina. U večerašnjem finalu Marko će se boriti za odlazak na takmičenje za Pesmu Evrovizije koje se ove godine odigrava u Holandiji, u gradu Roterdamu.

PONOSNI TATA: Boban očekuje da Marko pobedi večeras i predstavlja Srbiju na Evroviziji

„Markova pesma pokupila je sve pozitivne kritike i jedna je od glavnih favorita za “Evrosong” u Holandiji. Biću najsrećniji čovek na svetu ako sin nadmaši oca” – kazao je ponosni otac Boban Marković za RINU.

Legendarna trubačka porodica iz Vladičinog Hana obeležila je muzičku scenu proteklih trideset godina, a sada je na Marku Markoviću da izvede ono što nikome nikad nije u uspelo – da srpsku trubu odvede u finale „Evrovizije”. Marko u finalu nastupa pod rednim brojem 11 što je jako interesantno jer je njegov otac Boban prvu nagradu u Guči osvojio kao učesnik pod istim brojem.

SELFI EKIPA: Markov tim iza kulisa Beovizije

Srećan sam što sam prošao u finale i ako bog da predstavljaću svoju zemlju na `Evrosongu` ove godine. S obzirom da je moj tata najpoznatiji trubač Srbije i ima priznanje engleskog časopisa `Songlajns` da je najbolji trubač sveta, ja ga nikako ne mogu prevazići, osim da moja truba i moji `Kolači` pobede na `Evrosongu`, rekao je Marko i dodao da mu je posebno drago što je prvi trubač koji je učestvovao na “Beoviziji”.

Izvor/Foto: RINA Foto: Mascom

Advertisement