Connect with us

Amerika

ČUVENA GLUMICA NIJE ZAGRIZLA: Bajden obeća 2.000, baci mamac, pa da 600 dolara manje!

Published

on

Holivudska glumica i nagrađivana oskarovka Suzan Sarandon smatra da američke Demokrate i predsednik Džozef Bajden “bacaju mamac koji polako povlače”, obećavajući stimulativni paket u iznosu od 2.000 dolara, da bi na kraju isplatili samo 1.400, odnosno čak 600 dolara manje.

“Gde su čekovi od 2.000 dolara koje ste obećali? U vreme kada je samo 39 odsto Amerikanaca moglo da priušti hitnu pomoć od 1000 dolara, a preko 15 miliona je izgubilo zdravstveno osiguranje koje od poslodavca, razlika između 1.400 i 2.000 dolara pitanje je preživljavanja”, tvitovala je Sarandon.

Bajden je Amerikancima prvobitno obećao 2.000 dolara, međutim pošto je u decembru Donald Tramp odobrio paket u iznosu od 600 dolara, Bajden je promenio priču i rekao da će izdati čekove u iznosu od 1.400 dolara.

Nekoliko korisnika Tvitera ušlo je u polemiku sa glumicom braneći Bajdena argumentom da je američki predsednik zapravo mislio kako će dobiti ukupno 2.000 dolara kroz ta dva čeka. Sarandon je uzvratila kako će te reći “pasti na gluve uši” glasača koji su verovali Bajdenu.

“Čak i ako su Demokrate sve vreme mislile na 1.400 dolara, činjenica je da su glasači čuli i očekivali 2.000 dolara ‘ODMAH’ a ne možda 1.400 negde krajem proleća. Da li zaista vredi izgubiti demokratske glasače za 2022. i 2024. godinu zbog 600 dolara?”, tvitovala je holivudska zvezda.

Bajdenov nacrt pomoći usled pandemije kovida-19 u iznosu od 1,9 milijardi dolara usvojio je Senat, uprkos protivljenju Republikanaca koji smatraju da je iznos preveliki. Bajden tvrdi da Republikanci “nisu učinili dovoljno za zemlju” nakon što prošle godine pod Trampovom administracijom “nisu pružili odgovarajuću finansijsku podršku”.

“Voleo bih da to radim uz podršku republikanaca. Sreo sam se sa republikancima, sa nekim finim ljudima, koji žele nešto da urade, ali oni nisu spremni ići toliko daleko koliko mislim da moramo ići. Rekao sam i republikancima i demokratama da mi je draže da radimo zajedno, ali ako moram da biram između toga da li ću sada dobiti pomoć za Amerikance koji su toliko pogođeni. To je lak izbor. Pomoći ću američkom narodu koji sada pati”, rekao je Bajden govoreći o ekonomiji.

Piše: Daily Mail
Foto: Printscreen YouTube / Guardian News, The Late Show with Stephen Colbert

Advertisement