Chicago, IL
46°
Clear
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 9mph S
Humidity: 60%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
45°F
45°F
41°F
41°F
41°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

ČUDOTVORNE RUKE: Mišine makete obišle su Evropu, dečački hobi pretvorio u unosan posao! (FOTO)

Još kao dete zamišljao je velike građevine, ali svoje ideje nije prikazivao kroz crteže kao većina mališana nego kroz makete. Miša Stevanović (33) iz Čačka jedan je od onih koji je svoj hobi pretočio u uspešan posao, ali je za to bilo potrebno mnogo ljubavi, truda i odricanja.

Ovaj maketar svojim veštim rukama do sada je napravio na desetine maketa, a tu su i one koje odišu lokalpatriotizmom poput konaka Jovana Obrenovića i čačanskih termi. Nakon što je oduševio Srbiju, njegovih ruku dela obišla su i Evropu.

“Sve je počelo kao hobi kad sam imao 10 godina, uvek su me privlačili građevinski objekti i arhitektura. Кad pravim makete uvek krećem od temelja, pa sve do krova, kao što se objekti inače prave. Кroz svoj rad projektujem i stvaram objekat onako kako bi trebalo da izgleda u stvarnosti. Trudio sam se da moje radove vidi što više ljudi, obilazio sam brojne sajmove i tako dobio i svoju prvu poslovnu ponudu, da napravim makete montažnih kuća namenjenih za prodaju”, kaže za RINU Miša.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Кako se broj zaintereosvanih klijenata širio, tako je i Miša razvijao svoj posao. Uz podrušku Naučno-tehnološkog parka u Čačku postao je inovatnivniji i konkuretniji na tržištu.

“Na početku sam koristio prirodne materijale, gips, drvo i lepio deo po deo. Za one najsitinije ukrase u ruke uzimao i pincetu. Sada, zahvaljući svremenoj opremi nove materijale izrađujem sam, koristim laser za precizno sečenje delova i 3d štampu. Sve to mi omogućava da čak i najzahtevnije građevine predstavim tačno onako kako izgledaju u stvarnosti, bukvalno u milimetar”, kaže ovaj maketar iz Čačka.

Кroz svoj rad teži da sačuva i srpsku autentičnost i izgled tradicionlanih građevina od zaborava. San mu je da jednog dana napravi i svoj Park maketa u kom bi svi objekti značajni za Čačak, ali i državu bili predstavljeni u razmeri 1:20.

Ovaj mladić do sada je pokazao da sve što zamisli on i ostvari i najbolji je primer da kad u nešto uložite puno ljubavi, volju i želju.. uspeh je zagarntovan.

POVEZANE TEME:

VIDE (72) JE NAJSTARIJI INFLUENSER U SRBIJI: Non stop je na telefonu, a njegove objave imaju plemenit cilj! (FOTO)

OSTALA DA STOJI ČRVSTA KAO STENA: Kućica na Drini izdržala još jednu poplavu (FOTO)

INDIJKA SE PLAŠILA DOLASKA U SRBIJU: Evo šta sada kaže o Beogradu, ljudima, hrani i bezbednosti!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE