Connect with us

Srbija

ČUDO U NOVOVAROŠKOM SELU: Krava Ćetulja otelila troje zdrave teladi (FOTO)

Published

on

Novovaroška sela poznata su po vrednim stočarima i velikom broju krupnih grla. Da zlatarske livade pasu izuzetno kvalitetne rase pokazalo se i u domaćinstvu Rosića iz sela Vilovi kad je njihova Ćetulja otelila troje mladih.

“Krava je bila poprilično široka i prvo je na svet donela žensko tele, međutim videli smo da tu nije bio kraj i onda je otelila još jedno muško. Pre toga se još jednom bliznila i to nije bilo ništa čudno. Kad sam krenula da joj pomognem i izmuzem mleko kako bih nahranila telad, videla sam da se opet previja od bolova i ubrzo posle toga izašlo je još jedno muško”, kaže za RINU Dragica Rosić.

Odmah su pozvali veterinara koji je pregedao telad i ustanovio da su sva zdrava, ali i ostao iznenađen slučajem da krava oteli trojke.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠVEDSKU ZAMENILI ZLATAR PLANINOM: Na kruzeru zaradili novac ali sreću i mir spoznali na selu!

ONI SU PONOS SVOG KRAJA: Klinci Jovana, Nikolina i Jovan prave sir, gaje povrće i peku rakiju!

NIJE LAKO ALI VREDI: Prodali su sve u Dubaiju da bi se doselili na Zlatibor!

“Na teritoriji naše opštine se ovo još nije događalo. Da jedna krava iznese troje teladi. Ćetulja nam je poprilično berićetna jer se četiri puta telila, a na svet donela sedam grla. Važno je da su telad, a i ona potpuno zdravi”, rekla je Dragica.

Rosići se već godinama unazad bave stočarstvom, a u njihovom domaćinstvu ima 10 krava i četiri junice. Ako još neka bude nalik na Ćetulju nema sumnje da će se njihov stočni fond brzo biti još veći.

Izvor: Rina Foto: Rina

Advertisement