Chicago
68°
Cloudy
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 61%
Pressure: 29.54"Hg
UV index: 3
SatSunMon
41/30°F
55/43°F
54/43°F

Published 8 months ago

By admin

CRNOGORSKI PREMIJER PRELOMIO: Abazović najavio potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC u avgustu

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da se potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) može očekivati tokom avgusta, ocenivši da je to proces koji je doveden do kraja.

– Možemo očekivati da to bude početkom avgusta, ili možda sredinom ili krajem meseca. Nismo dogovorili tu vrstu tehnikalija, nisam siguran kad bi stvarno moglo da se desi, ali to je proces koji je doveden do kraja – rekao je Abazović.

Povodom odlaganja sastanka radnog tima koji je trebalo da se bavi Temeljnim ugovorom i da proveri njegovu usaglašenost sa pravnim sistemom Crne Gore, Abazović je rekao da ta “komisija nije profunkcionisala zato što su odustala tri člana koje je delegirao predsednik Crne Gore Milo Đukanović”.

– Izabrali smo model da predložimo po tri člana, tri članice su odustale. Sistem švedskog stola ne može da funkcioniše. Šta bi bilo da je neko koga je predložio premijer rekao da neće da bude u komisiji – naveo je Abazović. Upitan da prokomentariše poruke Socijaldemokratske partije da će izglasati nepoverenje Vladi ako komisija ne uradi posao, Abazović je rekao da to “nije nikakav problem”.

– Neka ne čekaju Temeljni ugovor, niti komisiju, neka odmah preduzmu ono sto misle da treba. Onda bi bilo logično da ne kandiduju svoje ljude za javnu administraciju, jer je to malo licemerno – dodao je Abazović. Vlada Crne Gore je 18. jula verifikovala Temeljni ugovor koji je usvojila 8. jula, iako su Socijaldemokratska partija (SDP) i Demokratska partija socijalista (DPS) najavile da će u tom slučaju uskratiti podršku vladi.

Izvor: Beta Foto: SPC

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!