Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.94"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
61°F
63°F
64°F
64°F
66°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

“ČOLA JE KRALJ, PEVAĆE I KAD BUDE IMAO STO GODINA!”: Spektakl u Čikagu, u publici i bake i unuke! (VIDEO + FOTO GALERIJA)

Čikago je sinoć bio poprište još jednog nezaboravnog koncerta legende srpske i jugoslovenske zabavne muzike Zdravka Čolića, a krcata sala kluba “Joe’s Live” puna tri sata horski je pevala sve one nezaboravne hitove uz koje su odrastale generacije.

Karte za koncert rasprodate su dve nedelje unapred, a na drustvenim mrežama mogli ste ih naći i na dan koncerta, ali po trostruko većim cenama. Imigranti iz svih, ali bukvalno svih država bivše Jugoslavije, došli su da vide po mnogima najveću zvezdu koja je ikada hodala Balkanom. Među njima bile je sedih baka, publike u zrelim godinama, ali i onih kojima je ovo bio prvi koncert u životu. Čola je okupio sve, od maloletnika do veterana.

Neki su vozili i po nekoliko hiljada kilometara iz udaljenih američkih država da bi prisustvovali događaju koji se obično prepričava do sledeće turneje i sledećeg koncerta.

A Čola ko Čola, uvek u elementu, poslovično u odličnoj formi i pun energije, pevao je kao da će ovih dana napuniti 30, a ne 71 godinu (rođendan slavi u ponedeljak 30.maja).

Mnogima sa kojima smo razgovarali pre koncerta ovaj podatak zazvučao je neverovatno – nisu mogli da veruju da je njihov omiljeni pevač već zagazio u osmu deceniju života. Što im nije za zameriti…

-Zaista nisam znala da ima toliko godina, nikad ne bih rekla jer je ta njegova energija neverovatna, tako da odaje utisak da je puno mlađi, kaže za Serbian Times Olivera Bojović.

Na pitanje u čemu misli da je tajna te Čoline “večite mladosti”, ona kaže:

-Ljubav pokreće svet, pa mislim da je tako i u Čolinom slučaju. Njegova ljubav prema muzici i prema ljudima ga ispunjava i ona ga je održala toliko dugo i učinila toliko uspešnim.

Anđela Milovanović se nije bila ni rodila kada je Zdravko Čolić iza sebe već imao decenije uspešne karijere. Ali ta generacijska razlika u ovom slučaju ne predstavlja problem.

-On je iza sebe ostavio toliko lepih pesama koja su nekad volele naše bake, pa posle njih naše majke, a to se na kraju prenelo i na nas mlade. Vidite to i po publici večeras, u njoj su zastupljene sve generacije, ističe naša sagovornica, a na pitanje da li očekuje da će Čolu slušati i njena deca potvrdno klima glavom.

-Kako peva i kako izgleda, imam osećaj da će Zdravko Čolić pevati još dugo, dugo.

I zaista, sudeći po tome kako suvereno dominira scenom, kako se kreće, smeje i kao od šale prozvodi i najzahtevnije tonove, Čolu ćemo sigurno još dugo slušati na koncertima i turnejama, koje mu očigledno i dalje prijaju i ne predstavljaju ni najmanji problem.

Šta poželeti nekome ko peva danju, peva noću i tako već 55 godina, sem da ga posluži zdravlje i da nas takav kakav jeste raduje bar još koju deceniju. A kad je Čola u pitanju, ne bi nas začudilo i da na sceni, sa mikrofonom u ruci, dočeka i okruglu stotku.

Živi bili pa videli!

Diplomatski kor voli Čolu

Među gostima na Čolinom koncertu našli su se i ambasador i konzul Republike Srbije u SAD Marko Đurić i Damjan Jović sa svojim lepšim polovinama, te skoro kompletnon osoblje Konzulata u Čikagu. Niko od njih nije propustio da na delu vidi legendu naše zabavne muzike.

DIPLOMATE UŽIVALE: Ambasador Đurić sa konzulom Jovićem, nnjegovom suprugom i Ivanom Milano iz Serbian Times

Sudeći po atmosferi u VIP sekciji ambasador Đurić i njegova supruga se nisu pokajali što su prešli put čak od Vašingtona da bi prisustvovali još jednoj muzičkoj svetkovini Zdravka Čolića, a ambasador nam je otkrio da uskoro očekuje i useljenje u zgradu nove ambasade u Vašingtonu, što će biti lep povod za novo okupljanje srpske zajednice u Americi.

Tekst: Antonije Kovačević Foto: Ivana Milano

YOU MAY LIKE