Connect with us

Dijaspora

ČIKAŠKI RECEPT ZA BELU KUGU: Ivana i Vasko dobili šesto dete, a ovo je njihova divna i potresna priča (VIDEO + FOTO)

Published

on

Bela kuga je definitivno srpski neprijatelj broj 1, veći od korone, raka i ratova. Prema podacima državnog Zavoda za statistiku od januara do aprila ove godine u Srbiji je preminulo čak 2,5 puta više osoba od broja beba koje su rođene u istom periodu.

I dok mladi u Srbiji kao razlog zašto se ne odlučuju da zasnuju porodicu i rađaju decu ističu nedostatak novca i vremena, jedna srpska porodica iz Čikaga nudi rešenje za problem bele kuge.

U kuću Ivane i Vasilija Stankovića pre mesec dana iz porodilišta je stigao mali Mihajlo, njihovo šesto dete. Pitali smo ih kako pronalaze vremena i novca da izdržavaju toliko dece u Americi gde je život ne samo jeftin…

– Kuću ne grade pare, već ljubav, poštovanje i požrtvovanje, ističu oboje u glas na početku razgovora sa Antonijem Kovačevićem.

Pogledajte lepe i mudre reči i predivne slike koje smo snimili u ovoj porodici koja može da posluži kao primer kako u životu nema bezizlaznih situacija, čak i kada izgleda da su sve lađe potonule, kada dobijete dete za čiju bolest medicina nema leka…

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportaža zapratite (SUBSCRIBE) Serbian News USA na klikom na ovaj LINK!

Advertisement