Connect with us

Amerika

ČIKAGO U SREDU PRELAZI U FAZU 3: Otvaraju se bašte, vrtići, saloni za ulepšavanje, crkve i teretane na čekanju

Published

on

Gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut najavila je danas da će grad u sredu, 3. juna, preći na Fazu 3 svog plana ponovnog otvaranja, pet dana nakon što to u petak uradi ostatak države Ilinois.

To znači da će restorani moći da poslužuju u baštama i na krovovima, da će razne vrste uslužnih radnji, zatim saloni, berbernice, ustanove za brigu o deci, spoljni sadržaji poput golf terena, sportskih centara.

Društvena okupljanja biće ograničena na 10 ili manje ljudi, rekla je Lajtfut.

Gradske službe ponovo će biti otvorene 8. juna.

„To znači da naša deca mogu započeti sa korišćenjem biblioteka i parkovskih objekata zapadno od jezera“, istakla je gradonačelnica.

Dodala je da stanovnici mogu očekivati da će se u Fazi 3 ponovo otvoriti i letnji programi, omladinske aktivnosti, verske usluge, obala jezera i plaže, ali ne od 3. juna.

“Moraćemo da sačekamo da vidimo kako prolaze ovi prvi koraci”, rekla je.

Dr Arvadi, komesarka za javno zdravlje u Čikagu, rekla je da je procenat pozitivnih na COVID-19 u gradu i dalje veća nego u drugim velikim gradovima – 16,3%. Da bi se ponovo otvorio, cilj je bio 15 odsto, “što bismo trebali dostići do srede”.

Los Anđeles je na 8 %, Sijetl na 4, a Njujork na 6 procenata, izjavila je Arvadi, a da pritom nije rekla koliki je uzorak, tačnije o kolikom broju testiranih se radi.

Izvor: Block Club Chicago Foto: Youtube

Advertisement