Chicago, IL
70°
Mostly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 16mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 4
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
70°F
68°F
68°F
70°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 43°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 5 years ago

By Antonije Kovačević

ČIKAGO U ČAST MLADIH ROBOTIČARA (VIDEO): Divac Fondacija skupila 44.000$ za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu

Među zvanicama su bili Vladika Irinej, trener Čikago Fajers-a Veljko Paunović, investitor i humanista Pol Jovovič, ugledni advokat Robert Pavič, predstavnici Sakramento Kings-a…

U čast ulaska Vlade Divca u Košarkašku kuću slavnih, Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je donatorsku večeru na kojoj je prikupljeno 44.000 dolara za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu.

Prikupljena sredstva biće upotrebljena za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu. koja je drugi dom za 840 učenika. Ova škola je jedna od najvećih u Pčinjskom okrugu na jugu Srbije. Fondacija Ana i Vlade Divac će u narodnom periodu, zahvaljujući donatorima koji su se pridružili humanitarnom timu, prvo renovirati učionice škole koje su u najlošijem stanju.

Akcija se nastavlja sa Košarkaškim klubom Partizan koji je sa svojim igračima uputio apel javnosti za pomoć našim budućim inženjerima, profesorima, tehničarima, majstorima.

Svi koji žele da podrže akciju za pomoć mogu da odu na sajt Fondacije https://www.divac.com ili pošalju SMS na 2112. Cena SMS poruke je 100 dinara sa uključenim PDV-om.

MISIJA USPELA: Ana Divac se obraća donatorima i gostima

Donatorskoj večeri u restoranu “Dawson” prisustvovali su ljudi koji podržavaju porodicu Divac i rad fondacije iz sveta biznisa, sporta i medija.

Među njima su bili Vladika Irinej iz Njujorka, Veljko Paunović, trener Čikago Fajers-a, najveća donatorka Fondacije Anka Erne, Pol Jovovič koji godinama podržava humanitarne akcije kao i Robert Pavič, ugledni advokat, i predstavnici Sakramento Kings-a.

Fondacija Ana i Vlade Divac je tokom 12 godina od osnivanja prikupila 20 miliona dolara upotrebljenih za pomoć 700.000 najugroženijih ljudi. Do sada je renovirano više od 90 škola, vrtića i sportskih terena i igrališta. Zahvaljujući svim donatorima i radu Fondacije, danas više od 30.000 dece i mladih ima bolje i zdravije okruženje u kojem odrastaju.

Tekst: S.T. Foto: Goran Pikula

YOU MAY LIKE