Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

ČIKAGO, SRBIN NAPADNUT PIŠTOLJEM U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Tri napadača mu oteli novog “mustanga” i poklone za oca i majku!

Još jedan Srbin meta napada u Čikagu!

Nakon što je pre nekoliko dana Užičanin Srđan Velanac uspeo da se izbori sa trojicom napadača i sačuva živu glavu i automobil koji su razbojnici pokušali da ukradu nedaleko od Beograd kafea u Čikagu, sličnu sudbinu je doživeo još jedan naš zemljak (M.I.) koji je u novogodišnjoj noći napadnut u predgrađu Bridžvju (Bridgeview), saznaje Serbian Times od izvora u čikaškoj policiji.

Njega su 31.decembra na parkingu tržnog centra Kohls u ovom naselju, oko 6 sati naveče, takođe napala trojica napadača, koji su vrebali žrtvu iz parkiranog automobila.

Prvi, koji je nosio ljubičastu kapu, mu je prišao na parkingu i u njega uperio pištolj, tražeći da mu M.I. preda ključeve od kola, novog forda “mustanga”, novčanik i kesu u kojoj su bili pokoni za roditelje. Nakon što su dobili ono što su tražili, oni su uz škripu točkova odjurili u nepoznatom pravcu.

Na svu sreću, ukradeni automobil je već sutradan pronađen samo 15 milja dalje, u naselju Ouk Bruk (Oak Brook), a tragovi su policiju dalje odveli do motela u kome su napadači prespavali. Tamo su pronađeni i drugi tragovi, za koje policija veruje da će biti veoma korisni u pronalaženju i hapšenju razbojnika.

Čikago je odranije poznat kao prestonica kriminala, zbog čega je gradonačelnica Lori Lajtfut prošle godine zatražila pomoć federalne policije (FBI) u rešavanju brojnih zločina i problema sa bandama u južnom delu grada.

Ove godine Čikago je ponovo zauzeo neslavno prvo mesto po broju ubistava u SAD. Prema statistikama, grad je zabeležio najsmrtonosniju godinu u poslednjih četrt veka, sa gotovo 800 ubistava i više od 3.500 pucnjava tokom 2021. godine.

Piše: Antonije Kovačević Foto: ThinkstockPhotos

YOU MAY LIKE