Chicago
16°
Углавном облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 16mph NW
Влажност: 63%
Притисак: 30.19"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
39/32°F
48/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

ČIKAGO: Predškolsku decu u vrtićima uče da treba da biraju svoj pol, LGBTQ+ agenda ušla u nastavu!

Školski okrug Evanston / Skoki u saveznoj državi Ilinoj ovog meseca održava predavanja o seksualnoj orijentaciji i proučavanju roda, uključujući projekte i lekcije za predškolski uzrast.

Namenski nastavni plan i program u jednom je deo “Meseca LGBTQ i jednakosti”, “Meseca Latinx nasleđa” i “Meseca Životi crnaca su važni (Black Lives Matter, BLM)” koji će biti obeleženi tokom “Školske nedelje akcije”.

“Tokom meseca, vaspitači i učenici osam razreda će proširiti svoje razumevanje identiteta sebe i drugih, udruživanja, porodičnih struktura, rečnika, rodnog izražavanja, stereotipa, boja na zastavi ponosa i istorijskog doprinosa LGBTQ+ osoba. Svaki nivo razreda se bavi izborom ovih tema“, navodi okrug u saopštenju upućenom porodicama.

Okrug je objavio detalje o lekcijama za svaki razred na svojoj veb stranici. Učenici predškolskog uzrasta će naučiti o “zastavi ponosa” i upoznati se sa rečenicima koji uključuju reču gej, lezbejka, nebinarni i kvir. Кoncept transrodnosti se uči u vrtiću.

Učenici prvog razreda uče o rodno neutralnim zamenicama, a planovi časova uključuju “standarde socijalne pravde”.

Slajdovi za druge razrede govore o “polu dodeljenom na rođenju”, navodeći da pol određuje lekar i da se “razlikuje od rodnog identiteta”.

Do osmog razreda, učenici se uče o “savremenim zakonima koji imaju za cilj da ograniče transrodne sportiste da učestvuju u školskim sportovima” i „radnjama koje mogu da preduzmu u vezi sa ovim zakonima”.

Lekcije o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu za malu decu su u fokusu novog zakona o roditeljskim pravima koji je potpisao guverner Floride Ron DeSantis, a koji zabranjuje takvu nastavu u trećem razredu. Demokrate su osudile DeSantisa zbog zakona, koji su nazvali “Ne govori gej”, optužujući ga da je anti-LGBT.

“Ovo je užasno, ali nije iznenađujuće. Nebrojeni aktivisti, političari i mediji su zapalili roditelje tvrdnjama da „nema seksa u К-3“ ili „dečji vrtići ne uče o transrodnosti.“ Nažalost, ovo nije tačno, i zato je guverner DeSantis potpisao zakon o roditeljskim pravima u obrazovanju – da zaštiti decu na Floridi od neprikladnog sadržaja u učionici i da odbrani prava roditelja da svoje vrednosti prenesu svojoj deci”, rekla je DeSantisova sekretarka za štampu Kristin Pušou.

“Zahvaljujući našem guverneru i zakonodavstvu, deca Floride neće biti podvrgnuta ideološkoj indoktrinaciji o seksu i rodnoj teoriji koja je nažalost ubrizgana u nastavni plan i program u Ilinoju i drugim državama“, nastavila je ona, dodajući da primeri kao što su školski oktug Evanston/Skokie “pokazuju zašto su zakoni Floride neophodni”.

Školski okrug je rekao da će od sledeće školske godine “učenje povezano sa LGBTQ+ biti utkano u nastavni plan i program“ umesto da bude sopstvena jedinica.

Evanston je takođe mesto gde je 2021. godine gradsko veće glasalo za odobravanje plana za reparacije crnim stanovnicima kao kompenzaciju za ropstvo i diskriminaciju. Reparacije su bile u obliku isplata od 25.000 dolara za uplate na imovinu ili popravke kuće.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: FoxNews
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE