Connect with us

Dijaspora

ĆERKA SRPSKIH LEKARA STRADALA U SAD: Katarina poginula u udesu tri nedelje pred maturu!

Published

on

Katarina Bošković (18), ćerka lekara srpskog porekla, nastradala je u saobraćajnoj nesreći u Masačusetsu, dok je dvoje njenih prijatelja preživelo udes.

Katarina je stradala kada se automobil u kojem je bila, zakucao u drvo. Devojka, koja je bila suvozač, ostala je na mestu mrtva.

Katarina je bila dete spskih lekara, koji već godinama žive u Masačusetsu, a vest o njenoj tragičnoj smrti na društvenim mrežama podelili su prijatelji porodice.

-U osamnaestoj godini u saobraćajnoj nesreći život je izgubila Katarina Bošković, kćerka Ognjenke Nadaždin i Svjetlana Boškovića, mojih kolega i prijatelja sa fakulteta u Sarajevu, koji zive ovde u Masačusetsu. Katarina je bila briljantan đak, sportista, budući lekar, koja je na jesen trebalo da započne studije na Mekgil univerzitetu u Montrealu, Kanada.

Za ljude iz Bosne, Ognjenkina majka Mira Nadaždin je bila profesor mikrobiologije na Medicinskom fakultetu, a Svjetlanov tata Sreten Bošković, profesor hirurgije i šef Klinike za transplantaciju – navedeno je u jednoj objavi na Fejsbuku.

Nesreća u kojoj je Katarina stradala dogodila se 7. maja, samo tri nedelje pre nego što je trebalo da proslavi maturu.

Američki mediji objavili su pismo njenih roditelja.

-Ket je bila divna osoba i težila je da svima pruži ruku i pomogne. Provela je bezbroj sati kao trkački trener i pomagala je drugima da ostvare uspeh – napisali su.

Pored mesta gde je Katarina stradala, prijatelji i porodica ostavili su cveće i upalili sveće, a lokalna crkva organizovala je bdenje.

Mladić koji je vozio automobil je lakše povređen i mogao bi biti optužen za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom kada se završi istraga.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Facebook

Advertisement