Chicago, IL
27°
Snow Shower / Wind
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 12°F
Wind: 22mph N
Humidity: 81%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
27°F
27°F
27°F
27°F
27°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
64°F / 28°F
34°F / 25°F

Published 2 years ago

By admin

ĆERKA SRPSKIH LEKARA STRADALA U SAD: Katarina poginula u udesu tri nedelje pred maturu!

Katarina Bošković (18), ćerka lekara srpskog porekla, nastradala je u saobraćajnoj nesreći u Masačusetsu, dok je dvoje njenih prijatelja preživelo udes.

Katarina je stradala kada se automobil u kojem je bila, zakucao u drvo. Devojka, koja je bila suvozač, ostala je na mestu mrtva.

Katarina je bila dete spskih lekara, koji već godinama žive u Masačusetsu, a vest o njenoj tragičnoj smrti na društvenim mrežama podelili su prijatelji porodice.

-U osamnaestoj godini u saobraćajnoj nesreći život je izgubila Katarina Bošković, kćerka Ognjenke Nadaždin i Svjetlana Boškovića, mojih kolega i prijatelja sa fakulteta u Sarajevu, koji zive ovde u Masačusetsu. Katarina je bila briljantan đak, sportista, budući lekar, koja je na jesen trebalo da započne studije na Mekgil univerzitetu u Montrealu, Kanada.

Za ljude iz Bosne, Ognjenkina majka Mira Nadaždin je bila profesor mikrobiologije na Medicinskom fakultetu, a Svjetlanov tata Sreten Bošković, profesor hirurgije i šef Klinike za transplantaciju – navedeno je u jednoj objavi na Fejsbuku.

Nesreća u kojoj je Katarina stradala dogodila se 7. maja, samo tri nedelje pre nego što je trebalo da proslavi maturu.

Američki mediji objavili su pismo njenih roditelja.

-Ket je bila divna osoba i težila je da svima pruži ruku i pomogne. Provela je bezbroj sati kao trkački trener i pomagala je drugima da ostvare uspeh – napisali su.

Pored mesta gde je Katarina stradala, prijatelji i porodica ostavili su cveće i upalili sveće, a lokalna crkva organizovala je bdenje.

Mladić koji je vozio automobil je lakše povređen i mogao bi biti optužen za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom kada se završi istraga.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE