Chicago, IL
52°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 39%
Pressure: 29.69"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
48°F
46°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 1 year ago

By admin

ČEKIĆEM MU RAZBIO LOBANJU: Napadač na supruga Nensi Pelosi višestruki prestupnik i ‘teoretičar zavere’!

Napadač na Pola Pelosija, supruga predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi, čekićem mu je naneo frakturu lobanje, a povredio mu je i desnu ruku i šake, saopštio je portparol predsedavajuće Predstavničkog doma.

Pol Pelosi je uspešno operisan, a lekari očekuju da će se u potpunosti oporaviti, preneo je Rojters.

Za vreme napada, Nensi Pelosi je bila u Vašingtonu, navela je policija Kapitola.

Si-En-En je izvestio da je Pol Pelosi okrenuo hitnu službu 911 i govorio šifrovano, nije rekao otvoreno da je napadnut, ali je dispečer shvatio da nešto nije u redu.

Politiko je, citirajući osobu upoznatu sa slučajem, rekao da je Pol rekao napadaču da mora da koristi kupatilo, a tamo je krišom pozvao 911, gde mu se punio mobilni.

Novinska agencija Asošijeted pres javlja i da napad na kuću nije bio slučajan, već ju je napadač namerno izabrao.

Provalnik je pre samog napada, navode američki mediji, uzvikivao: “Gde je Nensi, gde je Nensi?”

Napadač višestruki prestupnik i teoretičar zavere

Muškarac koji je uhapšen na mestu incidenta identifikovan je kao David Dipejp (42) i takođe je prebačen u bolnicu.

Policijski izveštaji prikazuju da su mu u dosije zatvora u San Francisku upisana dela – pokušaj ubistva, napad smrtonosnim oružjem, maltretiranje starijih osoba, provala, nanošenje telesnih povreda.

Osumnjičeni za provalu u kuću predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi u San Francisku i za napad na njenog muža stavljao je prethodno na svoj Fejsbuk profil meme i objave sa teorijama zavere u vezi sa vakcinama protiv kovida-19, predsedničkim izborima u SAD 2020. godine i napadom na Kapitol od 6. januara 2021. godine, piše CNN.

Dejvid Depejp, Kanađanin star 42 godine koji se pre dve decenije doselio u Kaliforniju, identifikovan je kao osumničeni za napad čekićem na Pola Pelosija (82), a dva Depejpova srodnika rekla su CNN-u da se on otuđio od porodice, i potvrdili su da je nalog na Fejsbuku – koji je uklonjen sa ove društvene mreže – pripadao njemu.

Prošle godine, Depejp je na profil stavljao linkove ka video-snimcima koji su lažno tvrdili da su predsednički izbori u SAD 2020. godine pokradeni. Druge objave bile su transfobne prirode ili su sadržale linkove ka sajtovima koji su tvrdili da su vakcine protiv kovida-19 smrtonosne.

„Promovisane procene o broju umrlih bile su šta god da su oni želeli da bude promovisano kao procena o broju mrtvih“, glasila je jedna objava.

Depejp je takođe stavljao linkove ka Jutjub video klipovima sa naslovima kao što su „Demokratska FARSIČNA komisija za ispitivanje pobune na Kapitolu 6. januara PADA u Kongresu“ i „Globalne elite planiraju da preuzmu kontrolu nad VAŠIM novcem!“

Dva dana pošto je sada bivši policajac iz Mineapolisa Derek Šovin osuđen zbog ubistva Džordža Flojda, Depejp je napisao da je suđenje Šovinu bilo „moderno linčovanje“ i netačno ukazivao da je Flojd umro od uzimanja prevelike količine droge.

Takođe je objavljivao sadržinu u vezi sa „Velikim resetom“, a to je opsežna teorija zavera prema kojoj globalne elite koriste koronavirus da stvore novi svetski poredak u kojem će one zadobiti veću moć, uz represiju nad narodnim masama. Žalio se i da političari koji daju obećanja da prigrabe glasove „nude vam mito u zamenu za vaše dalje porobljavanje“.

Većina ovih javnih objava na Depejpovoj Fejsbuk stranici potiče iz 2021. godine. U ranijim godinama, on je postavljao dugačke objave na temu religije, pa je na primer tvrdio da je „Isus Hrist antihrist“.

Nijedan od njegovih javnih pojava nije pominjala Pelosi, piše CNN.

Svetski mediji u petak su javili da je Depejp upao u kuću Pelosijeve sa namerom da je napadne i dok ju je dozivao naleteo je na njenog supruga. Prema navodima policije sa konferencije za štampu, patrola koja je stigla tamo zatekla je Pola Pelosija i napadača kako se otimaju oko čekića, kako Depejp uspeva da otrgne čekić i divljački udara Pelosija.

Depejp je uhapšen, motiv za napad se još utvrđuje, a protiv njega će biti podignuta optužnica za pokušaj ubistva, napad sa smrtonosnim oružjem, zlostavljanje starog lica i još nekoliko drugih krivičnih dela, saopštila je policija San Franciska.

U istrazi takođe učestvuju FBI, američko državno tužilaštvo, tužilaštvo grada San Franciska i policija Kapitola.

Napad je izazvao osude najviših zvaničnika SAD, uključujući predsednika Džozefa Bajdena i najviše predstavnike Demokratske i Republikanske stranke.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen Twitter, YouTube CBS News

YOU MAY LIKE