Connect with us

Srbija

ČEKAJU MUZIČKU ZVEZDU: Popularna Lordi mora da se vrati u Srbiju zbog podele porodičnog imanja! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Do kuće u selu Majdan pod Rudnikom, nadomak Gornjeg Milanovca, odakle vodi poreklo familija Jelić, a samim tim i njen “novozelandski ogranak“ tamošnja izuzetno popularna pevačica Lordi – gotovo je nemoguće “doći”. Meštani ovog gornjomilanovačkog sela nezvanično navode za RINU da imaju “zabranu” da pokazuju put kuće, iz razloga obzira prema Jelićima.

Naime, Lorde O’Кonor (Jelić), kantautorka sa Novog Zelanda, u centru je pažnje jer su je dalji rođaci iz Srbije preko medija pozvali da se uključi u deobu porodične imovine u Majdanu, koju, kako saznajemo, nije ni moguće podeliti dok se bukvalno svi mogući naslednici među Jelićima ne uključe u proces.

A “milanovački ogranak” familije, ima u narednim nedeljama nameru, što takođe nezvanično saznajemo, da se okupi u dvorištu stare porodične kuće kako bi još jednom dozvali “Novozelanđane” te je to razlog gorenavedenog obzira meštana.

Pevačicin pradeda bio je Branko Jelić, oficir bivše Кraljevine Jugoslavije, koji se kao pilot 6. aprila 1941. vinuo u nebo braneći Beograd i otadžbinu od napada nacističke Nemačke, na početku Drugog svetskog rata, kada je i poginuo.

Naslednici koji žive u Srbiji traže da se ogranak familije sa Novog Zelanda uključi u deobu, a posredi je imovina Brankovog oca, Đorđa, Lordijinog čukundede.

U selu Majdan nisu optimisti da će bilo šta po tom pitanju biti učinjeno.

“Od kada je jedan od braće pokojnog Branka Jelića, Miodrag, preminuo, 1973. godine, od rođaka sa Novog Zelanda, ‘ni traga ni glasa’. Do tada su i čestitali Nove godine, praznike itd., međutim nakon toga se ne dešava apsolutno ništa”, priča Đorđe Jelić, jedan od članova mnogobrojne porodice, koja danas ima naslednike kako u Šumadiji, u milanovačkim selima Zagrađu i Majdanu, samom gradu Gornjem Milanovcu, tako i u Vojvodini, u Novom Sadu.

On, uz ogradu da se na njega deoba ne odnosi, kaže da je bilo nekih naznaka da će se pomenuta imovina podeliti još pre nekoliko decenija i da je takvih nagoveštaja bilo i pre 40-ak godina, ali posle toga ne.

Кako kaže, pevačicina majka kao i majčina dva brata, Lordijini ujaci, naslednici su za koje se zna da bi trebalo da budu upoznati sa deobom porodične imovine.

“Ipak, imajući sve navedeno u vidu i protok vremena koji je učinio svoje, zaista malo ko veruje da će doći do realizacije postavljenog cilja, deobe imovine Jelića”, napominje naš sagovornik.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA; Printscreen YouTube / Lorde

Advertisement