Connect with us

Srbija

ČAČANI NAJAVILI BLOKADU MAGISTRALE ZBOG HAPŠENJA VLADIKE: Zabrana prolaska za vozila sa crnogorskim tablicama

Published

on

Blokiraćemo magistralu sa nekoliko kamiona i nećemo dozvoljavati prolaz sve dok crnogorske vlasti ne oslobode vladiku Joanikija kojeg su sinoć uhapsile”, rekao je jedan od meštanina Parmenca

Vest da je u Crnoj Gori uhapšen vladika Joanikije sa još sedam sveštenika uznemirila je Čačane, a meštani naselja Parmenac kroz koje prolazi magistralni put ka Crnoj Gori najavili su blokadu ovog puta i neće dozvoliti prolaz vozilima koja nose crnogorske registarske oznake.

MAGISTRALA: Blokarće put za vozila sa crnogorskom registracijom

„To je prevazišlo svaku meru, oni hapse naše vladike a njihovi kamioni i vozila svakodnevno prolaze kroz srpsku Svetu Goru u Ovčarsko – kablarskoj klisuri. Blokiraćemo magistralu sa nekoliko kamiona i nećemo dozvoljavati prolaz sve dok crnogorske vlasti ne oslobode vladiku Joanikija kojeg su sinoć uhapsile”, kaže meštanin Parmenca, Dušan Nedeljković.

On ističe da su već poslali zahtev Žičkoj Eparhiji i tražili blagoslov za ovaj svoj potupak.

PRIVOĐENJE VLADIKE JOANIKIJA:

“Nedopustivo je maltretiranje i hapšenje vladika od strane crnogorskog režima koji kidiše na srpske svetinje. Spremni smo da istog trenutka blokiramo magistralu kada nam vladika Žički da blagoslov”, poručio je Nedeljković.

IZVOR: Rina FOTO: Rina

Advertisement