Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 12mph S
Humidity: 37%
Pressure: 29.55"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
61°F
61°F
57°F
55°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 21°F
48°F / 32°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By admin

ČAČAK I DALJE ŽALI ZA ČETVORICOM MLADIĆA: Na zidu njihove škole osvanuo dirljiv spomen! (FOTO)

Dovoljan je bio samo trenutak da nastradaju četiri mladića iz Čačka. Tragedija koja je u junu pogodila grad na Moravi nikad neće biti zaboravljena.

Nikola, Ognjen, Luka i Ivan otišli su zauvek, ali će njihovi nasmejani likovi zauvek ostati u pamćenju prijateljima i profesorima. U Ekonomskoj školi u Čačku postavljen je baner na kom se nalaze upravo četiri mladića za ponos, koja su nas prerano napustila.

-Neizmerno hvala roditeljima koji su skupili snage i došli da podrže, znamo koliko je njima bilo teško, ali i svima nama koji smo radili na ovome. Želim samo da kažem da prijateljstvo koje nas je spajalo sa njima razlog što danas imamo nešto što će nas sećati na njih. Hteli smo da ostanu urezani u našim sećanjima zauvek, jer su oni bili momci za koje niko nije imao nijednu ružnu reč, bili su izuzetno kulturni, vaspitani i uvek bili tu za one kojima je pomoć bila potrebna, rekla je za RINU, Milica Petrović učenica Ekonomske škole koja je jedan od inicijatora postavljanja ovog banera.

Učeničku inicijativu podržali su profesori Ekonomske škole u Čačku. Nastradali mladići bili su učenici te obrazovne ustanove, kao i Gimanzije.

-Početkom ove školske godine učenici naše škole dali su ovu ideju, a uz angažovanje članova Učeničkog parlamenta danas smo postavili ovaj baner na zidu Ekonomske škole. Zbog prevelike brzine i trenutka nepažnje, danas ovaj baner čuva njihove likove, a sve nas koji opominje što je osnovni zadatak naše škole – kazala je Ljiljana Radojković, nastavnik Ekonomske škole u Čačku.

Podsetimo, mladi Čačani izgubili su život u stravičnoj saobrćajanoj nesreći u selu Jančići.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE