Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

BUDUĆNOST ŽENSKOG TENISA JE U NJIHOVIM RUKAMA: Danilovićeva i Vujovićeva uspesima ispisuju novu istoriju! (FOTO)

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je danas da ženski tenis ne mora da brine za budućnost i ističe da su najnoviji dokaz za to uspesi Lune Vujović i Olge Danilović prethodnog vikenda.

Vujovićeva je osvojila Vimbldon za devojčice do 14 godina, Olga Danilović je tokom vikenda osvojila pehar na čelendžeru u Baštadu, a iz TSS ističu da uz njih dve ima još mladih teniserki koje predstavljaju “novi talas za novi vek srpskog ženskog tenisa“.

Kako se podseća u saopštenju, prošle godine Savez je proslavio je 100 godina postojanja.

Taj, prvi vek su obeležile tri dame na broju jedan svetskog tenisa, Monika Seleš, Ana Ivanović i Jelena Janković. Lepile su se grend slem i VTA titule za njihove ruke, a sijaset devojaka je pokušavalo da dosegne njihove rezultatske visine.

Sad, u novom veku srpskog tenisa, simbolično dolazi nova generacija takmičarki rođena u 21. veku. Devojke koje su osvajala mnoge trofeje u mlađim kategorijama, sad polako krče put i na velikoj sceni.

Tome u prilog govore podaci da su naše selekcije uvek na završnim turnirima evropskih i svetskih teniskih smotri do 14, 16 i 18 godina. Trofeji postaju svakodnevica, reprezentativni uspesi realnost, a budućnost “Bili Džin King” reprezentacije Srbije svakoga dana izgleda sve svetlije, naveo je TSS.

Olga Danilović, rođena 23. januara 2001. godine u Beogradu, predstavlja veliku budućnost ženskog tenisa u Srbiji. Blistala je u mlađim kategorijama, a sad polako gradi put ka vrhu VTA liste. Upravo osvojeni VTA 125 turnir u Baštadu najbolje govori u prilog tome da će Olga da bude predvodnik novog talasa srpskog ženskog tenisa. Ovo joj je druga titula na VTA turu u singlu, posle Moskve, koju je osvojila 2018. godine.

Lola Radivojević, rođena 2. januara 2005. godine u Prokuplju, prošlog vikenda je igrala finale profesionalnog turnira u holandskom Amstelvenu i nije imala sreće da se okiti titulom. Međutim, njen uspon forme i partije koje pruža u dresu sa državnim grbom stavljaju je u red nosilaca igre reprezentacije u budućnosti.

Mia Ristić, rođena 17. maja 2006. godine u Boru, mlada je teniserka koja iza sebe ima iskustvo osvajanja evropskih titula. Pojedinačno je osvojila evropsku krunu do 16, a sa Kostovićevom i Vircovom je osvojila evropsko srebro do 16 godina. I stekla je iskustvo igranja u Bili Džin King reprezentaciji Srbije, a iako mlada nije igrala samo epizodu, već je upisivala jako bitne pobede.

Teodora Kostović, rođena 28. juna 2007. godine u Novom Sadu, popela se sa Miom i Vircovom do drugog stepenika u Evropi do 16 godina. Odlikuje je hrabrost u igri i očekuje se da bude jedan od oslonaca nacionalnog tima u godinama koje dolaze. Još jedna je iz plejade mladih i talentovanih teniserki koje je iznedrila Srbija.

Dušica Popovski, rođena 18. marta 2009. godine u Pančevu, vicešampionka je Evrope na zimskom i letnjem ekipnom prvenstvu sa Lunom Vujović i polufinalistkinja ovogodišnjeg Vimbldona. Iz dana u dan dokazuje da je talenat vredan pažnje i sa kojim Srbija ima svetlu budućnost u ženskom tenisu. Pravi je predstavnik šampionske generacije.

Luna Vujović, rođena 24. jula 2009. godine u Herceg Novom, ima dve vicešampionske krune sa generacijom do 14 godina. Evropa je već dobro upoznala Lunu i na zimskom i na letnjem ekipnom prvenstvu, a posle titule na Vimbldonu do 14 godina, ime joj već zna i cela planeta. Najmlađa je iz korpusa talenata za “Novi vek srpskog tenisa”, ali svakako je biser Srbije, saopštio je TSS.

POVEZANE TEME:

SRAMNA ODLUKA VIMBLDONA: Novak Đoković kažnjen zbog ovog poteza u finalu!

NAJPOZNATIJI TENISKI TRENER REKAO ISTINU O ĐOKOVIĆU: “Drugi glume, a on autentičan, govori ono što misli, po cenu karijere!” (VIDEO)

NAJLEPŠA SCENA POSLE FINALA: Stefan Đoković prišao i čestitao Alkarazu, i učinio svog oca ponosnim! (VIDEO)

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Instagram @vujovicluna/@danilovicolga

YOU MAY LIKE