Chicago, IL
46°
Clear
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 9mph S
Humidity: 60%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
45°F
45°F
41°F
41°F
41°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By admin

BUDUĆNOST U NAJAVI: Ilon Mask planira testiranje moždanih čipova! (VIDEO)

Američki milijarder Ilon Mask najavio je da očekuje da će klinička ispitivanja bežičnog moždanog čipa, koji je razvila njegova kompanija „Neuralink”, početi na ljudima za pola godine, nakon što su ranije postavljeni rokovi istekli.

Kompanija „Neuralink” kreira moždane čipove koji su zamišljeni tako da omoguće ljudima sa paralizom da povrate motorne funkcije. Takođe, predviđeno je i da leče bolesti mozga poput Parkinsonove, Alchajmerove bolesti i demencije.

Inače, neurotehnološka kompanija u januaru je raspisala je konkurs za osoblje koje će sprovoditi klinička ispitivanja moždanog čipa na ljudima, još tada verujući da će dobiti odobrenje regulatorne agencije.

Dok je čekala dozvole za testove na ljudima, kompanija je poslednjih godina sprovela niz eksperimenata na životinjama.

„Zeleno svetlo” za humano testiranje izdaje Uprava za hranu i lekove (FDA) SAD, prenosi Rojters.

Tokom obraćanja u sedištu „Neuralinka”, na tročasovnoj prezentaciji, Mask je izjavio da je namera „da budu izuzetno pažljivi i sigurni da će sve dobro funkcionisati pre nego što se uređaj ubaci u telo čoveka”.

„Smatram da smo većinu naše dokumentacije predali Upravi za hranu i lekove, i verovatno bi za oko šest meseci trebalo da dobijemo dozvolu kako bismo testirali čip na ljudima”, rekao je Mask.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube /The Verge

YOU MAY LIKE