Connect with us

Amerika

„BUDITE MANJE BELI!“: Zaposleni optužuju Koka-Kola da ih primorava da idu na rasne treninge! (FOTO)

Published

on

Koka-kola se suočava sa burnom reakcijom jer se pridružila američkim korporacijama koje indoktriniraju svoje bele zaposlenike kritičnom teorijom rasa – uključujući zahteve da „pokušaju da budu manje beli“.

Psiholog Karlin Borisenko, aktivistkinja protiv takozvane indoktrinacije teorijom kritične rase, izjavila je pribavila kopije materijala za obuku od uzbunjivača u kompaniji Koka-Kola, koju su zaposleni dobili od menadžmenta na e-mail, sa najavom kursa. Predavanje se vodi na mreži putem platforme LinkedIn Learning i nosi naslov „Suočavanje s rasizmom sa Robinom DiAnđelom“, glavnim zagovornikom teorije kritičke rase koji nudi korporativne seminare za velike pare o „beloj supremaciji“ i „rasnoj pravdi. ” Poznato je da naplaćuje do 40.000 dolara za poludnevni razgovor.

Glasnogovornik Koka-Kole potvrdio je informaciju da će se seminari organizovati, ali da to nije glavni „fokus“ ​​njihovog obrazovnog programa.

„Video koji kruži društvenim mrežama je iz javno dostupne serije LinkedIn Learning i nije u fokusu naše kompanije“, rekao je portparol, ali je dodao da je kurs „deo plana učenja koji će pomoći u izgradnji inkluzivnog radnog mesta“.

Naslov kursa ukazuje da će obuhvatiti „razumevanje šta znači biti belac“ i „osporavanje onoga što znači biti rasista“.

Učenicima se kaže da „biti manje beo znači: biti manje opresivan; biti manje arogantan; biti manje siguran; biti manje odbrambeni; biti manje neupućen; biti ponizniji; slušajte; verovati; raskid sa apatijom; “ i „raskinuti sa belom solidarnošću“.

Razumljivo je da belci u sebi imaju sve one nepoželjne osobine, kao što su ugnjetavanje, arogancija i odbrana. Osnovna tačka obaveznog treninga je sama postavljena na drugom slajdu: „Pokušajte da budete manje beli.“

„Vaš posao u Coca-Coli ne bi trebalo da zavisi od toga da li pristajete na ideju da budete manje beli“, kaže psiholog Karlin Borisenko. „Trebalo bi da zavisi od toga da li možete da uđete i radite svoj posao.“

Kurs za borbu protiv rasizma takođe uključuje slajd koji savetuje da „jednokratne radionice o rasizmu nisu dovoljne“. Zaposlenim je rečeno da preduzmu korake kao što su stvaranje „mesečnih grupa za afinitet, međurasnih diskusija, stalnog profesionalnog razvoja i obnovljenih pitanja za intervjue“.

Borisenko je rekla da sve ide ka tome da se novac odliva ka takozvanim „trenerima raznolikosti“, poput DiAnđela.

Konzervativna autorka i osnivačica “Blekzita” Kendis Ovens istakla je da bi, ako bi kurs nastojao da nauči zaposlene kako „da budu manje crni, svet propao i usledile bi tužbe. Iskreno se nadam da će ovi zaposlenici tužiti Coca-Colu zbog očiglednog rasizma i diskriminacije.”

Procurele slike su izazvale velike reakcije, a neki su čak pozvali Ministarstvo pravde da istraži kako je Koka-Kola navodno „diskriminisala“ svoje zaposlenike, dok je jedan vlasnik preduzeća rekao da će iz svog preduzeća ukloniti automat kompanije.

Izvor: Russia Today Foto: Coca-Cola

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement