Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 40%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 5
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
75°F
73°F
68°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
63°F / 50°F
66°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F

Published 5 years ago

By Antonije Kovačević

BUDI HUMAN, UKLJUČI SE: Pomozimo da troje mališana sa Kosmeta dočekaju zimu u toplom domu!

Vesna Tomović iz sela Donji Krnjin živi sa troje male dece u krajnjem siromaštvu i oronuloj kući koja svakog trenutka može da se sruši. Potrebno je još malo novca da se skupi da bi se završila nova kuća za ovu porodicu…

Grupa “Delije Milvoki” u saradnji sa Dobrotvornom organizacijom eparhije Raško prizrenske “Majka devet Jugovića” pokrenula je inicijativu za pomoć porodici samohrane majke Vesne Tomović iz sela Donji Krnjin na Kosovu i Metohiji, u blizini Leška.

SAMOHRANA MAJKA: Vesna Tomović sa svojim mališanima

Vesna živi u staroj i trošnoj kući sa troje male dece. Kuća pripada njenoj tetki i teči, koji takođe žive pod krovom oronule kuće. Porodica živi u krajnjem siromaštvu, a do kuće se stiže starim izlokanim putevima.

NEUSLOVNA ZA ŽIVOT: Kuća u selu Donji Krnjin

U neposrednoj blizini stare još ranije je započeta izgradnja nove, ali se nije daleko odmaklo sa radovima. Postojeću građevinu trebalo bi dodatno ojačati i nastaviti sa gradnjom. Za ceo proces potrebno je oko 21.000 evra, a kako kažu humani momci iz grupe “Delije Milvoki” već je prikupljen veći deo sredstava. Potrebno je još samo malo, a cilj je skupiti sredstva što pre, kako bi se kuća završila pre zime.

NADAJU SE ZIMI POD NOVIM KROVOM: Porodica Tomović

“Osim dobrog dela pomoći siromašnima, pomozimo i opstanak srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištima na Kosovu i Metohiji! To će sigurno i nas same učiniti ispunjenima i srećnima, jer ako ne možemo da menjamo svetsku politiku onda počnimo od onoga što možemo, a to će možda vremenom biti kockica u mozaiku vaskrsnuća Srbije na svojoj svetoj zemlji Kosovu i Metohiji.”, poručuju “Delije Milvoki”. Uplate možete vršiti na ovom linku: http://delijemilvoki.com/index.php/sr/projects

https://www.instagram.com/p/By2jksep2iz/?utm_source=ig_web_copy_link

Pozivamo čitaoce Serbian Times-a da se priključe ovoj humanitarnoj akciji, ne bi li troje dečice, malih Tomovića, dočekalo zimu pod krovom i u toplom domu. Takođe Vas molimo da šerujete ovaj tekst sa linkom za donaciju, ne bi li što više ljudi videlo i uključilo se. Hvala!

YOU MAY LIKE