Connect with us

Amerika

BROJ MRTVIH OD COVID-19 U AMERICI SE LAŽIRA: Bolnice i države prijavljuju ljude koji nisu bili pozitivni na virus da bi dobili više novca! (VIDEO)

Published

on

Ako ste hospitalizovani zbog druge bolesti i dato vam je nekoliko nedelja života, ali ste testirani pozitivno na Covid-19, brojaćemo Vas kao žrtve korone, izjavila direktorka Odelenja za javno zdravlje Ilinoisa. U Njujorku broje i one netestirane za koje se “sumnja” da su bili zaraženi

U Sjedinjenim Američkih Državama broj preminulih od korona virusa računa se tako što svi pacijenti koji su testirani pozitivno na Covid-19, čak i ako su očigledno umrli zbog posledica neke hronične bolesti, poput srčanih obolenja, dijabetesa ili raka, na kraju se zbrajaju kao žrtve virusa.

Ovo je na konferenciji za štampu priznala i Ngozi Ezike, direktorka Odelenja za javno zdravlje Ilionisa:

Svi pacijenti koji su umrli a pre toga su testirani pozitivno na Covid-19, bez obzira na uzrok smrti, se broje kao žrtve epidemije. To znači da, na primer, ako ste hospitalizovani i dato vam je nekoliko nedelja života, ali je takođe nađeno da ste zaraženi sa Covid-19, brojaćemo Vas kao žrtve korona virusa, izjavila je Ezike.

PRIZNANJE: Izjava Ngozi Ezike, direktorke Odelenja za javno zdravlje Ilinoisa

I to nije sve…U nekim državama, poput Njujorka, bolnice kao žrtve pandemije broje i one pacijenti koji nisu testirani pozitivno, ali se iz nekih razloga pretpostavlja da su bili zaraženi. To im omogućava prilično “labave” smernice Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, u kojima nije precizirano na koji način se registruju pacijenti umrli od posledica zaraze.

Sve ovo se radi, prema pisannju USA Today, da bi bolnice, ali i svaka američka država ponaosob, dobili više novca od federalnih fondova za pandemiju.

How Are They Counting?

How Are They Counting?

Geplaatst door An0maly op Maandag 27 april 2020

Senator Skot Jensen, inače lekar iz Minesote, tvrdi da bolnice imaju osnova da traže više novca ukoliko pacijenti na Medicare-u (zdravstveno osiguranje) budu navedeni da imaju COVID-19, a dobijaju tri puta više novca ukoliko pacijenta priključe na ventilator (respirator).

“Povećanje broja smrtnih slučajeva od COVID-19 može omogućiti da države dobiju veći deo federalnih dolara. Već se neke države žale da ne dobijaju dovoljno dolara po CARES zakonu, jer imaju proporcionalno znatno manju smrtnost od COVID-19″, kaže senator Jensen.

“Administratori bolnica možda žele da vide COVID-19 u rezimeu otpusne liste ili potvrde o smrti. Zašto? Jer, ako je u pitanju jednostavna upala pluća zbog koje je osoba primljena u bolnicu – preko Medicare – uobičajeno paušalno plaćanje sa tom dijagnozom iznosilo bi 5.000 dolara. Ali ako se radi o upali pluća sa COVID-19, to je već 13.000 dolara, a ako taj bolesnik sa pneumonijom i COVID-19 završi na ventilatoru (respieratoru), plaća se i do 39.000 dolara.”

What have I been talking about…Conspiracy Theories…not.COVID-19 facts…yes.What are your thoughts?

Geplaatst door Senator Scott Jensen op Maandag 20 april 2020

Jensen u videu pojašnjava da on ne misli da lekari „izigravaju sistem“ toliko koliko to rade drugi „igrači“, kao što su bolnički administratori, za koje je rekao da mogu da izvrše pritisak na lekare da navedu sve dijagnoze, uključujući „verovatni“ COVID-19, na papirima o otpuštanju pacijenata ili potvrdama o smrti, da bi se dobila veća sredstva prema Zakonu o pomoći za koronavirus. Dosadašnja praksa, kaže Jensen, nije uključivala “verovatnoće”.

Transparency

Transparency, public trust, sharing the thought process – these are the things we need to do. Let's incrementally reopen Minnesota.

Geplaatst door Senator Scott Jensen op Woensdag 15 april 2020

On je napomenuo da neke države, uključujući njegovu matičnu državu Minesotu, kao i Kalifornija, navode samo laboratorijski potvrđene dijagnoze COVID-19. Drugi, posebno Njujork, navode sve pretpostavljene slučajeve, što je dozvoljeno prema smernicama Centara za kontrolu i prevenciju bolesti od sredine aprila i koji će rezultirati većom isplatom.

O tome piše i Njujork Tajms, koji kaže da je zvanični broj preminulih u državi Njujork prešao cifru od 10.000 nakon što su nadležni u bolnicama i zdravstvenim institucijama dodali čak 3,700 ljudi koji nikada nisu testirani pozitivno na korona virus.

Najnovija vest stiže iz Pensilvanije, gde su nadležni morali da izbrišu stotine smrtnih slučajeva od COVID-19 nakon što su mrtvozornici istakli da brojevi Odelenja za zdravlje Pensilvanije ne poklapaju sa njihovim.

Zvaničnici ministarstva zdravlja Pennsilvanije uvrstili su u svoj broj “verovatne” smrti od koronavirusa u slučajevima kada su verovali da je virus uzrok smrti, ali nisu imali potvrdu iz pozitivnog rezultata testa, piše Philadelphia Inkuirer.

Takođe, postoje osnovane sumnje da principe slične ovima iz Amerike primenjuju mnoge bolnice u mnogim državama Evrope.

Tekst: Antonije Kovačević /USA Today/An0maly Foto/Video: An0maly/Facebook

Advertisement