Connect with us

sport

BRITANCI OTKRILI: Kraljica Elizabeta ignorisala Đokovića kada mu je bilo najteže!

Published

on

Britanski mediji podsetili su na priču, a tiče se molbe porodice Đoković dok je Novak preživljavao pakao i kraljice Elizabete koje je sve to ignorisala.

“Kraljica Elizabeta Druga ignorisala je molbu oca Novaka Đokovića da se uključi i pomogne Srbinu da igra na Australijan openu uprkos njegovom vakcinalnom statusu ranije ove godine. Poznato je da je Njeno Veličanstvo veliki obožavatelj sporta, posebno konjičkog. Međutim, nikada se nije činilo da je bila odani sledbenik tenisa, a pojavila se na Vimbldonu samo u nekoliko navrata tokom svoje 70-godišnje vladavine”, piše britanski Ekspres posle njene smrti.

Njen nedostatak interesovanja nije je sprečio da bude uvučena u sagu o deportaciji Novaka Đokovića.

“Novakov otac je nastavio da poziva kraljicu, kao lidera Komonvelta, da zaštiti Đokovićeva prava dajući mu posebnu dozvolu da igra uprkos tome što nije ispunio uslove za ulazak u Australiju”, piše ovaj portal.

“Pozivam Kraljicu Britanije, Elizabet, lidera Komonvelta da interveniše i zaštiti ljudska prava moga sina Novaka Đokovica i zaustavi političku prosekuciju koja se nad njim sprovodi od kako je došao u Australiju. Apelujem na Kraljicu Britanije Elizabet da se umeša i da zaustavi torurtu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Vimbldona, odlikovanim od strane Princa Vilijama za dostignuca u filantropiji. Pozivam Kraljicu Britanije Elizabet da spreči podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Austraije vrši politčkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina sveta”, navodi se u delu pisma.

Međutim, kraljica je ignorisala zahtev, što nije promaklo britanskim medijima.

Zanimljivo je da Velika Britanija želela da privoli Novaka da igra pod njenom zastavom kad je bio igrač u proboju, ali do toga nije došlo.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Instagram @DjokerNole, YouTube CBS Mornings

Advertisement