Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 10mph SE
Humidity: 75%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

BRED PIT JE PRVU GLAVNU ULOGU DOBIO U JUGOSLAVIJI: Bio je plaćen samo 1.523 dolara! (VIDEO)

Bred Pit ima karijeru u Holivudu dužu od trideset godina i snimio je brojne uspešne filmove u kojima je igrao glavne uloge. Međutim, zanimljivo je da je prvu glavnu ulogu snimio u Jugoslaviji, odnosno na Crnogorskom primorju.

Glumac je rođen u Oklahomi, a 1987. preselio se na Beverli Hils u Kaliforniji. Glumu je studirao šest godina, a 1988. je dobio prvu glavnu ulogu u filmu „Tamna strana sunca“, u kojoj igra mladog Amerikanca koga porodica vodi na Jadran da se izleči od kožne bolesti.

Film je sniman u Kotoru i okolini u leto 1988. godine, a zbog raspada Jugoslavije objavljen je tek 1997. godine.

Film „Tamna strana sunca“ je američko-jugoslovenski film iz 1988. godine u režiji Božidara Bote Nikolića, a scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Mijanović. Glavne uloge u filmu tumače Bred Pit, Šeril Polak i Gaj Bojd.

U ovom filmu Bred Pit igra Rika Klejtona, mladića koji boluje od retke kožne bolesti, gde uči važne životne lekcije. Njegovu majku igra Milena Dravić, uz ostale glumce Goricu Popović, Sonju Savić, kao i mnoge druge.

Reditelj Božidar Nikolić je od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao Breda Pita. Bio je veoma zadovoljan izborom i plaćen je samo 1.523 dolara za sedam nedelja snimanja uglavnom u Kotoru.

Očekujući da izleči bolesnog sina, američka porodica dolazi na obalu Jadrana. Mediteranski dani mladića sa retkim kožnim oboljenjem teku kako se i očekivalo, sve dok ga devojka ne natera da poželi da postane neko drugi.

Njegov glumački uspon počeo je 90-ih godina – 1994. godine glumio je u filmu „Intervju sa vampirom“, a zatim i „Legenda o jeseni“ i „Sedam“. Nakon toga, 1997. godine snimio je „Seme zla“ i „Sedam godina na Tibetu“ i brojne druge.

PROČITAJTE VIŠE:

ONA JE SUPER MAMA: Doktorirala na Oksfordu, u Srbiji vozi traktor i ima važnu poruku za roditelje! (VIDEO)

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE NASA: Ovo će biti najhladnije leto do kraja naših života! (VIDEO)

STRANCI LAKŠE DO DRŽAVLJANSTVA SRBIJE: Evo posle koliko godina “papire” dobijaju supružnici naših državljana!

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube/ZZTopKotor

YOU MAY LIKE