Connect with us

Srbija

BRAVO ZA NOVOSAĐANE! Penzioner je Nurdoru poklonio svoju vikendicu, koju je jedna akcija pretvorila u pravi “šumski raj” (FOTO)

Published

on

Zaraslo dvorište iskrčili su novosadski žandarmi, a 70 radnika više javnih preduzeća, uz majstore serijala televizijske emisije koja obnavlja kuće, za pet dana su završili posao

Novosađanin Zoran Kocić, na Svetski dan dobrote, poklonio je svoju vikendicu na Fruškoj gori Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. Nakon renoviranja, u kući od 100 kvadrata boraviće mališani koji su pobedili tešku bolest.

ZORAN KOCIĆ: Svi su čuli za humanitarca iz Novog sada

Gest Zorana koji i pored skromne penzije svoju vikendicu nije prodao, oduševio je ceo region.

Pa ja ne bih smeo da prođem pored groba oca, na Almaškom grobilju, od bruke i sramote“, kaže Kocić skromno.

Zaraslo dvorište iskrčili su novosadski žandarmi, a 70 radnika više javnih preduzeća, uz majstore serijala televizijske emisije koja obnavlja kuće, za pet dana su završili posao.

RADNICI PRIPOMOGLI: Više od 70 ljudi zaposenih u nekoliko JP pridružili su se akciji

“Moć darivanja je vrlo važna i vrlo moćna i ja bih stvarno volela da ako može ova emisija da inspiriše ljude da budemo bolji jedni prema drugima i da darujemo i da možemo da iznenađujemo jedni druge”, kaže Tamara Grujić, voditeljka serijala.

U obnovljenoj kući boraviće mališani koji su pobedili tešku bolest.

PRIZOR PRE AKCIJE: Dvorište u korovu

Joland Korora, predsednica Nurdora, ističe da sve rade zbog malih, velikih superheroja, koji posle dugotrajnog lečenja, teške životne priče i prekinutog detinjstva u ovoj kući mogu da nađu svoju oazu mira, svoju bajku.

“Mogu slobodno da kažem, ja sam ga već nazvala jedan šumski raj“, kaže Korora.

Podrška mališanima i od RTS-a i naše najdugovečnije akcije u kojoj je podeljeno tri miliona knjiga.

PRIZOR POSLE AKCIJE: Kuća je renovirana, a dvorište pretvoreno u šumski raj

Mihajlo Šćepanović, urednik akcije “Knjiga solidarnosti”, ističe da je “Knjiga solidarnosti” 48 godina na tragu humanosti i plemnitosti, ovog puta sa 500 knjiga.

Kako je izgledala obnova kuće Zorana Kocića gledaoci RTS-a moći će da vide u desetom serijalu emisije “S Tamarom u akciji” polovinom septembra.

IZVOR: RTS FOTO: Prinscreen

Advertisement