Chicago
37°
Cloudy
6:38 am7:12 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 13mph NNW
Humidity: 47%
Pressure: 30.3"Hg
UV index: 3
ThuFriSat
50/48°F
61/37°F
41/30°F

Published 2 years ago

By admin

BRAVO, DEVOJKO: Mlada Beograđanka vicešampionka Evropske matematičke olimpijade!

Učenica IV razreda Matematičke Gimazije u Beogradu Tamara Ponjavić nosilac je srebrne medalje na Evropskoj matematičkoj olimpijadi u Kijevu kao i na Evropskoj ženskoj matematičkoj olimpijadi u Firenci.

Interesovanje za prirodne nauke, ova mlada Beogradjanka ispoljila je još u III razredu osnovne škole, da bi ubrzo svoje znanje pokazala i na brojim takmičenjima u ovoj oblasti. Već tada joj je bilo jasno da je matematika ono čime želi da se bavi.

Ovaj mlada gimnazijalka ističe da se odlično snalazi u Matematičkoj Gimaziji u Beogradu, koju pohadja sa zavidnim uspehom, a koja joj pruža dovoljno znanja kako bi osigurala brucoško mesto na nekom od prestižnih fakulteta u budućem školovanju.

Prošle godine Tamara je učestovala u Firenci na ženskoj matematičkoj olimpijadi, osvojivši prestižno drugo mesto. Ovo takmičenje ona izdvaja kao i jedno od najdražih, ne samo zbog zavidnog rezultata koje je ostvarila već i zbog lokacije na kojoj se ono održalo.

Ova mlada Beograđanka posebno naglašava značaj takmičenja na kojima nije zabeležila najsjajnije rezultate, jer kako i sama kaže ona su najbolja opomena da se greške ne ponove ali ujedno su i dobar motiv za dalje usavršavanje i dalji rad na sebi.

Na pitanje kako stranci reaguju kada čuju da naši đaci ostvaruju odlične rezultate na prestižnim svetskim takmičenjima, Tamara objašnjava da su pretežno iznenadjeni imajući u vidu činjenicu da dolazimo iz male zemlje, koja broji svega 7 miliona stanovnike a njeni učenici pretežno osvajaju najbolja mesta na svim učešćima.

Koliko god da deluje da naši mladi odlikaši svoje vreme provode sa knjigom u rukama, Tamara nas demantuje, naglašavajući značaj slobodnog vremena za izlaske i druženja.

Matematička gimnazija, kako i sama kaže podarila širok spektar znanja ali i prijateljstva za ceo život.

Izvor: Brainz Foto: Brainz.center

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)