Connect with us

aktuelno

„BRAĆA ZAUVEK“: U Moskvi organizovan skup podrške Srbiji i srpskom narodu (VIDEO)

Published

on

U Moskvi je održan skup podrške Srbiji koja je svakodnevno izložena neviđenom pritisku Zapada zbog prijateljskih odnosa sa ruskom državom, ali i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Simboličnu vožnju kroz centar prestonice Rusije organizovali su patriotska zajednica “Autokolona solidarnosti” i srpska dijaspora u Moskvi.

Kako kaže za Sputnjik Ljubov Simaganova, član patriotske zajednice “Autokolona solidarnosti sa Oružanim snagama Rusije” i organizator događaja, na ovom skupu podrške prisustvovalo je više od hiljadu ljudi, koji svim srcem vole bratsku Srbiju.

Veliki broj vozila prošao je kroz centar Moskve sa zastavama Rusije i Srbije uz intoniranje kako ruske, tako i srpske himne „Bože pravde“, kao i pesama „Tamo daleko“, „Veseli se srpski rode“ i „Vidovdan“.Osim kroz centar ruske prestonice, automobili su prošli i pored ambasade Srbije i ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Na vozilima osim zastava mogla su se videti i druga obeležja-fotografije ruskog predsednika Vladimira Putina, ministra odbrane Sergeja Šojgua, lidera Čečenije Ramzana Kadirova i poruke: „Braća zauvek“, „Svoje ne napuštamo“, “S nama je Bog”, “Jedna boja, jedna vera, jedna krv”, “Krim je Rusija! Kosovo je Srbija! i „Srbija je uz Putina“.

Prema rečima Simaganove, Srbi su jedini narod koji je svakodnevno izlazio na ulice širom zemlje i jasno i glasno podržavao Rusiju u vreme kada je ova zemlja dobijala osude zbog sprovođenja specijalne operacije na teritoriji Ukrajine.

“Vredno je imati na Zapadu takvog prijatelja koji nije pod uticajem informacionog rata. Srbi su ljudi koji su pri zdravoj pameti. Ova zemlja, za razliku od Evrope, niti zaboravlja niti prekrojava istoriju. Srbijo, hvala na svemu. Volimo vas”, naglasila je sagovornica Sputnjika.

Izvor: Sputnjik Foto: Printscreen / Youtube @Žvandra Lili

Advertisement