Connect with us

Srbija

BOŽIĆ JE VREME ČUDA: Mala Milica najradosniji praznik dočekala u novom domu! (FOTO)

Published

on

Кada je Srbija saznala za tužnu priču male Milice Vučković iz sela Bumbarevo brdo kod Кnića, ova dvanaestogodišnja devojčica nije ni slutila da će upravo Božić dočekati u novom domu i to bez bojazni da će stari krov urušiti na spavanju.

„Imala sam samo jednu želju za Novu Godinu i evo ona se ostvarila. Čuda ipak postoje i dobri ljudi i zasita sam presrećena što ćemo konačno dobiti normalan krov nad glavom. Volim ja i onu moju staru, oronulu kuću, ali u njoj je duvalo sa svih strana i mogla je da se sruši. Lakpe mi je sada kad znam da sam sa ocem i majkom na sigurnom“, izjavila je za RINU mala Milica.

Porodica Vučković uselila se u stambeni prostor u Domu kulture u Bumbarevom brdum, ali i to je samo privremeno rešenje jer je u planu da im se kupi nova kuća.

„Ovaj Božić da provedu u toploj kući a mi ćemo raditi dalje kako bismo trajno rešili njihovo stambeno pitanje. Porodicu Vučković smo smestili u privremni smeštaj u Domu kulture u stan koji je bio dugo godina prazan. Dogovorili smo se sa mesnom zajednicom da ovu zimu budu ovde a da do kraja leta im se obezbedi porodična kuća”, rekao je predsednik opštine Кnić, Srećko Ilić.

Pošto je njihov porodični dom udaljen od puta četiri kilometra, predsednik opštine Кnić Srećko Ilić, rekao je da im nije u cilju renoviranje te kuće već da im se kupi drugo domaćinstvo. U opticaju su dva doma, jedan košta 8.000 evra a drugi 15.000.

„Firma sa kojom kao opština sarađujemo nekoliko godina zaposlila je Miličinu majku. Treba da verujemo u ljude jer postoji puno dobrih, koji žele da pomognu ovoj porodici i mi ćemo do kraja leta rešiti njihov problem”, kazao je Ilić.

Mala Milica posle toliko godina presrećna je što ove zime neće brinuti o prokišnjavanju i hladnoći, a Božićna trpeza je spremna.

Priča ove porodice pokazuje da su čuda zaista moguća, snovi se ostvaruju, ali i da mediji imaju izuzetno veliki uticaj jer zahvaljujući agenciji RINA I Glasu zapadne Srbije priča koja je obišla Srbiju Vučkoviće očekuju lepši dani.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement