Connect with us

aktuelno

BORELJ: Imamo dogovor! Beograd prestaje da izdaje tablice, Priština neće vršiti preregistraciju!

Published

on

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj saopštio je večeras da je postignut dogovor nakon sastanka srpske i kosovske delegacije u Briselu.

„Imamo dogovor. Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije uz posredovanje EU dogovorili o merama za izbegavanje dalje eskalacije i da se u potpunosti koncentrišu na predlog za normalizaciju njihovih odnosa“, napisao je Borelj na Tviteru.

Borelj je naveo da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova na Kosovu, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

„Pozvaću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima“, naveo je Borelj.

Borelj se ovim putem zahvalio srpskoj i kosovskoj strani na postignutom dogovoru, ali i izaslaniku Evropske unije Miroslavu Lajčaku.

Predstavnik kosovske delegacije Besnik Bisljimi rekao je da bi nakon današnjeg dogovora, trebalo da se nastave intenzivni razgovori o predlogu EU, koju podržavaju Nemačka i Francuska, za punu normalizaciju odnosa.

Podsetimo, večeras je u Briselu održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija sa Miroslavom Lajčakom. Sastanak je trajao više sati.

Izvor: Nova.rs Foto: Twitter

Advertisement