Chicago, IL
54°
Partly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 10mph E
Humidity: 55%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
54°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
66°F / 48°F
57°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

BLISKI SUSRETI ČIKAŠKE VRSTE: Konzul Srbije zahvalio gradonačelnici za Vidovdan, ona najavila dolazak u Beograd!

Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović susreo se sa gradonačelnicom Čikaga Lori Lajtfut i tom prilikom joj zahvalio na tome što je srpski praznik Vidovdan (28.jun) svojim ukazom proglasila zvaničnim praznikom trećeg po veličini američkog grada.

Sastanak se odigrao iza kulisa velikog prijema koji je gradonačelnica Lajtfut organizovala za brojnu diplomatsku koloniju koja živi i radi u Čikagu, među kojima su bili i predstavnici našeg Generalnog konzulata.

SRDAČAN RAZGOVOR: Konzul Jović predao Lori Lajtfut poziv da obiđe Beograd

-Razgovor koji smo vodili bio je vrlo otvoren i srdačan. Tom prilikom sam uručio i pismo gradonačelnika Beograda, dr. Zorana Radojičića, u kome je on izrazio zahvalnost za to što je iskazala poštovanje prema srpskom narodu proglasivši Vidovdan za praznik koji se obeležava u Čikagu, i uputio joj poziv da bude prvi gradonačelnik Čikaga koji je posetio Beograd, kaže naš konzul Damjan Jović, i dodaje kako je gospođa Lori Lajtfut taj poziv shvatila vrlo ozbiljno, najavivši da će u skorije vreme biti gošća srpske prestonice.

-Gradonačelnica Lajtfut je izuzetno zainteresovana, zahvalila se na pismu i iskazala nameru da u narednom periodu lično predvodi delegacije koje bi jačale međunarodne veze sa gradovima pobratimima (sister cities), među kojima je i Beograd.

DIPLOMATE NA OKUPU: Gradonačelnica Lori Lajtfut sa konzularnim korom grada Čikaga

Prijem je organizovan u saradnji sa World Business Chicago i Chicago Sister Cities International.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE